Moucha

78%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Kultovní záležitost,která i po letech u diváka budí pocit znechucení. Slovem horor bych zde trochu šetřil,jedná se spíš o sci-fi drama kde mladý vědec Seth Brundle překročí všechny meze což ho bude stát lidskou podobu. Cronenberg se ve filmu nezapře a pevnou režii vede Goldbluma k jednomu z jeho nejlepších výkonů. Masky to je kapitola sama o sobě. Paráda!
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Moucha je nejen hororová klasika, ale také skvěle zpracovaný horor s neskutečně děsivými maskami a atmosférou. Divák doslova prožívá ten hnus s hlavním hrdinou a mě osobně nejednou přeběhl mráz po zádech při odpadávání částí těla Jeffa Goldbluma. Režie je skvělá, film graduje pěkně postupně až k nevyhnutelnému konci. Odpudivý horor, ale krásná práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Spíš věc nostalgie - tenhle horor mi prakticky zničil dětství :). Časem ztrácí, to ano, ale já mu jistou atmosféru nedokážu upřít.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Tento film mi tolikrát utekl v televizi, že jsem si (po rozhovoru s kamarády v hospodě) řekl dost a rozhodl jsem si ho sehnat. No - nelituji, scéna porodu je působivá i dneska - a gynekologa si zahrál sám rejža:) Překvapilo mně, že na rozdíl od verze s Vincentem Pricem přerod v mouchu probíhá postupně - ale zase můj oblíbenec Jeff Goldblum neočichává mlsně popelnice:)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Kultovní horror, který je ve skutečnosti velmi dojemné romantické drama je jednak brilantním hereckým sólem Jeffa Goldbluma, ale především nezaměnitelným rukopisem excentrika Davida Cronenberga. I po letech mě to baví!
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Po zásluze kultovní dílo a povinnost pro všechny hororové fandy. Cronenberg je hračička, vyhrál si s každým detailem a zásluhou jeho precizní režie nesledujeme hlavního hrdinu jen jako ústřední šachovou figurku v bezvýchodném postavení, ale spíše jím přímo jsme a jeho postupnou proměnu v odporné monstrum pociťujeme i na vlastním těle. U odolnějších diváků zůstane asi jen u mrazení v zádech, méně zdatným se může při pohledu na loupajícího se a slintajícího Jeffa Goldbluma i mírně zvednout kýbl. Tak jako tak, Moucha je zážitkem, na jaký se jen tak nezapomíná- ne pro každého, ale přesto zážitek :)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Senzační a nejzajímavější horor všech dob. Nádherná klasika. Nebojím se říci že jde o další kultovní horor. Velice originální.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
10
Tak tady se tehdy inspirovali Simpsonovi... Jestli mě něco děsí až k třepotu, tak jsou to vizuálně nepříjemné scény a na ten pohled na měnícího se Setha s berlemi už nikdy nezapomenu! Perfektní science fantasy, které táhne excelentní Jeff Goldblum. Nepříjemné proměna ať už z vizuálního pohledu, tak současně i z toho morálního. Gradace z toho jen stříká, přestože je to tak kouzelně komorní. V druhé polovině už následuje jedna nechutnější scéna za druhou a já už napětím ani nedýchal. Spolu s legendárnějším Vetřelcem suverénně nejlepší hororové sci-fi. 100%
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
7
Samozřejmě jsem o konceptu mouchy věděl. Námět byl nastíněn už v jednom díle simpsonů, takže se tenhle film dá považovat za hororovou klasiku, kterou je. Přestože na dnešní dobu film strašidelný neni, tak stále dokáže udržet pozornost, dokonce baví. Jednoduchej scénář doplňuje vizuální stránka a já jsem moc rád, že jsem film viděl ve 1080p, jelikož masky jsou snad stěžejní bod filmu. I po takové době vypadají efekty dobře, zajímavě a rozhodně některé scény nezapomenete. Moucha je v očích lidí filmem nechutným, ale já ho tak neviděl. Rozhodně tu jsou "šťavnaté" scény, ale nejde o nucenou nechutnost jako v případě filmu BITE, který když nad tím tak přemýšlím je vlastně ubohá vykrádačka Mouchy. Jedinou výtku mám k lehké melodramatičnosti a slabšímu důrazu na psychický rozklad Jeffa Goldbluma. Sečteno podtrženo - skvělý film který i přes svůj věk stále dobře funguje.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
7.5
Cronenbergova Moucha je prostě pojem. Vynikající masky, ale i příběh a proměna Jeffa Goldbluma v pana Masaře, páni. Sice nepatří mezi mé oblíbené filmy, ale je to vážně zážitek.