Moucha

78%
Moucha

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času?




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Kultovní záležitost,která i po letech u diváka budí pocit znechucení. Slovem horor bych zde trochu šetřil,jedná se spíš o sci-fi drama kde mladý vědec Seth Brundle překročí všechny meze což ho bude stát lidskou podobu. Cronenberg se ve filmu nezapře a pevnou režii vede Goldbluma k jednomu z jeho nejlepších výkonů. Masky to je kapitola sama o sobě. Paráda!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Moucha je nejen hororová klasika, ale také skvěle zpracovaný horor s neskutečně děsivými maskami a atmosférou. Divák doslova prožívá ten hnus s hlavním hrdinou a mě osobně nejednou přeběhl mráz po zádech při odpadávání částí těla Jeffa Goldbluma. Režie je skvělá, film graduje pěkně postupně až k nevyhnutelnému konci. Odpudivý horor, ale krásná práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Spíš věc nostalgie - tenhle horor mi prakticky zničil dětství :). Časem ztrácí, to ano, ale já mu jistou atmosféru nedokážu upřít.

Dodatečné informace

Původní název:
The Fly (více)
  • Velká Británie Moucha
  • Velká Británie The Fly
Premiéra v ČR:
18. 7. 1991
Země původu:
Velká Británie, Kanada, USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
60,63 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Moucha je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Moucha


Podobné


Powered byJustWatch