Geriho hra

86%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Animovaný kraťas,který svým jménem a pověstí předčil i kdejaký dlouho trvající film. Příběh staříka,který hraje v parku šachy musel za ty léta snad vidět každý. Zábavné a hlavně nečekané. Snímek získal i Oscara a nutno dodat,že zcela zaslouženě. Animace je na tu dobu neuvěřitelná,kam se na to hrabou dnešní české animáky.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
10
Jeden z nejlepších Pixar Shorts. Vynikající pointa, skvělý nápad, působivé provedení. Vše v pouhých čtyřech minutách.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Nejlepší pixarovský kraťas
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Old-schoolová pixarovská animace, která i po 25 letech vypadá naprosto suprově. Filmová jednohubka o příběhu jednoho osamoceného staříka, kterého z ničeho nic začíná porážet nečekaný a dravější soupeř. Česká stopa v onom magickém universu. Nádherná, ani ne, pětiminutovka. 80%
bidlobox
3 802 bodů
10
Pixarovský kraťas, který vznikl v roce 1997, je autorským dílkem Čecha Jana Pinkavy, který za něj dokonce získal toho času ocenění nejvyšší - Oscara, což málokdo ví. Příběh starce, který sedí u stolku v parku a hraje sám se sebou šachy, je úžasně animovaný (drobná chybka se sice vloudila, ale to je jen nepatrná vada na kráse), směle by mohl konkurovat i současným animákům. Když k oku lahodícím oživlým obrázkům ještě připočtěme skvělou hudbu a věrné zvuky, rychle nám dojde, že tu máme opravdový průlom nejen v animačních postupech Pixaru, ale v CG jako takové vůbec.
Jonák
Jonák
1 665 bodů
9
Kvalitní pixarovský krátkometrážní snímek, který svojí myšlenkou a provedením jistě stojí za zhlédnutí. Poutavě vtipné a to jen ve 4 minutách, jeden z těch lepších pixar kraťasů! A samozřejmě krásně působivá animace, která je na rok 1997 opravdu nadčasová a perfektní.
Cortyx
1 571 bodů
10
prvotina od pana Pinkavy a velice pěkná . Zrovna nedávno jsem na to narazil na své staré VHS kazetě (tedy ještě v době kdy jsem měl video :-) )