Mlčení jehňátek

88%
Mlčení jehňátek

Clarice Starlingová, nadaná studentka akademie FBI, je přidělena agentu Crawfordovi vyšetřujícímu případ masového vraha Buffalo Billa, který své oběti stahuje z kůže. Clarice navštíví v baltimorské vězeňské nemocnici bývalého vynikajícího psychiatra Hannibala Lectera, odsouzeného na doživotí za sérii brutálních vražd a kanibalismus, který by o vrahovi mohl něco vědět. Odsouzený psychiatr Clarice zároveň děsí a fascinuje. Když je masovým vrahem unesena dcera senátorky Martinové, nabídne Clarice Lecterovi přijatelnější vězeňské podmínky výměnou za informaci, vedoucí k dopadení Buffalo Billa...




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9.5
Já to říkám furt,že nám 90 léta daly ty nejlepší snímky na které se dnešní filmy marně snaží navázat. Mlčení jehňátek je mistrovským dílem,které má na svědomí Jonathan Demme,který zabodoval i svým dalším snímkem Philadephia. Každý tento snímek zná především díky skvělému Hopkinsovi a vlastně se není ani čemu divit,protože jeho ztvárnění šíleně geniálního Hannibala Lectera patří k tomu nejlepšímu co film nabízí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Anthony Hopkins byl pro tuto roli stvořen. Nadprůměrně inteligentní psychopat od pohledu :) Film pomalu graduje jak má a závěr je geniální. Nebýt Anthonyho, byl by dle mého názoru film spíše nadprůměrnější, takhle se z něj stal film velmi dobrý a dnes již legendární.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Anthony Hopkins nadčasově mrazivý, kamera s fetišem na detaily místy docílí něčeho zajímavého, jinak mi ale kultovní status uniká víc a víc. Spíš dobré než výjimečné a spíš fajn žánrovka než zlomový film.


Dodatečné informace

Původní název:
The Silence of the Lambs (více)
  • USA Mlčení jehňátek
  • USA The Silence of the Lambs
  • USA Mlčanie jahniat
Premiéra v ČR:
24. 10. 1991
Distributor:
AČFK
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
19 mil. USD
Tržby:
272,74 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mlčení jehňátek je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Mlčení jehňátek


Podobné


Powered byJustWatch