Mladé víno

64%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Propagandisticky laděný snímek se mi z části líbí a z druhé mi je hanba za herce.. co vše museli říkat, je někdy naprosto nedůstojné. Vladimír Menšík dostal do úst věty, které by asi nikdy neřekl a vlastně se mi líbí, jak jinak absolutně přirozený herec působil v těchto scénách nepřirozeně a vůbec to nebyl on.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8
Takže co? Vznik v roce 1986, je to problém? No ne moc velkej. Odmyslete nezbytné úlitby režimu a je to pohodová komedie. Výkony Janžurové, Sováka a Větrovce jsou komediálně velmi vysoko. Na výkonu Vladimíra Menšíka je již znát jeho choroba, ale stále drží standart. Dál stojí za zmínku určitě výkon Andrlové, Poloczka, Somra, Vyskočila, Filipovského a Jandáka. Vorlíček komedie režírovat umí a nástrahám komunistické cenzury se vyhnul. Vůbec celá jeho trilogie o vínu mě baví. Já jsem s tímto filmem spokojen. Původně jsem chtěl dát jen tři hvězdy, ale vzhledem k podhodnocování některých účastníků dávám čtyři. Některé hlášky jsou super: "Myslíš jako fetišista? Coo? Hele politiku do toho netahej." "Soudruhu předsedo, mně se tam přimíchaly nějaký cizí krávy.".
avenis
avenis
8 145 bodů
6
Když šel tento film do kin, už jsem skoro končila VŠZ, obor zahradnická výroba, z vinařství a vihohradnictví jsem skládala zkoušky a měla život před sebou. Ty počítače zvící šatní skříně už nám taky ukázali, ale nikdo z nás moc nevěřil, že by to nějak mohlo ovlivnit výnosy nebo dojivost. Je sice hezké, že životní osudy lidí z Pálavic pokračují, ale moc velká zábava to už není. Hlídání počestnosti Ivany Andrlové je sice díky Ivě Janžurové lehce úsměvné, ale celý film už postrádá tu jiskru, o které mluví Menšík v Bouřlivém víně v souvislosti s tím pracně vydobývaným nápojem. Spíš se jedná o třikrát vyvařený pytlík čaje.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Po +/- 186 shlédnutí této perly jsem si uvědomil dvě věci: 1. Třetí díl série z Pálavic není tak komediální a k popukání jako ten předchozí. 2.Tepání některých nešvarů socialismu je zde předkládáno tak viditelně, že se divím, že nebyl zakázaný. To je jenom důkazem toho, že konec 80. let byl z hlediska cenzury už dost vyměklý a tvůrci si mohli tu a tam dovolit říkat i něco pravdivějšího. Jinak velmi oceňuji uvěřitelnost a přirozenost postav i prostředí. Zkrátka jako bych tam byl.....takhle si to pamatuji.
Ombak_Penari
2 764 bodů
0
"Jestli z něj bude předseda a zajistí nám světlou budoucnost, tak je jedno, jestli je náš otec nakonec vlastní nebo nevlastní..." Při převratných událostech v každodenním životě JZD mi často hrůzou a napětím tuhla krev v žilách. Musím si příště pustit něco lehčího. Ikdyž, pravda, pořád je to méně nestravitelné než první díl.