Mladé pušky

67%
Mladé pušky
Plakát traileru

Na farmě Johna Tanstalla našli domov a práci mladí muži, patřící ke spodině společnosti. Tanstall je navíc vychovává, učí je číst a psát a dodržovat určitá pravidla. Ten, kdo pravidla nedodrží, musí zpátky na ulici. Na farmu přichází nový "přírůstek", sebevědomý mladík zvaný Billy Kid. Na rozdíl od ostatních umí číst, chová se ale poněkud výstředně. Šerif oznamuje Tanstallovi, že ostatní farmáři, Dullen a Murphy, obviňují jeho hochy z přepadávání jejich vozů se zbožím, ke kterým v poslední době dochází, ten však své hochy srdnatě brání. I když mu pak Murphy vyhrožuje osobně, je přesvědčen, že jako poctivý člověk má stejná práva jako ostatní, jimž je trnem v oku. Rozhodne se sejít s guvernérem a odhalit pravé viníky, jenže Murphy je rychlejší. Přepadne Tanstallovu farmu a v přestřelce je Tanstall usmrcen. Jeho muži se rozhodnou Tanstalla pomstít, a tím začíná malá válka mezi Murphyho přívrženci a Tanstallovými hochy...




Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
7
Western mám jakožto žánr rád z řady důvodů. Baví mě to historické zasazení i témata, která se k němu váží (spravedlnost, morálka, odplata, násilí...) Young Guns sice neříkají nic nového a vlastně nejsou filmem založeným hlavně na příběhu a motivech k němu se vztahujících. Jsou spíše zábavnou a svižnou podívanou, která funguje díky zdařilé kombinaci akce, humoru, kvalitní hudby a charismatu postav. Emilio Estevez je v roli Kida dobrej. Druhý díl pojednávající o tom, jak Kida loví Pat Garrett, není o moc slabší.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
6
Hvězdné obsazení a na pozadí Guns and Roses. Tenkrát mi to přišlo velmi nepatřičné, u klasického ztvárnění jednoho z mnoha příběhů Billy The Kida, ale po letech je to téměř klasika. Určitě stojí za vidění, moderních verzí klasického westernu je jako šafránu. Mohli by ve stejném obsazení nějaký natočit, byla by to jistě pecka.

Dodatečné informace

Původní název:
Young Guns (více)
  • USA Mladé pušky
  • USA Young Guns
Premiéra v ČR:
1. 10. 1990
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
44,73 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Mladé pušky


Powered byJustWatch