Hořící Mississippi

79%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Skvělý film na téma rasová segregace, aneb Mississippi poslední bašta totální nadvlády bílého muže. Je to natočeno naléhavě, ale přirozeně a ze krom dobré režie a pěkného zpracování musím nade vše vyzdvihnout perfektní výkon Gena Hackmana, za mě je to jeho nejpovedenější herecký výkon.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Lepšího filmu o problematice   rasismu a ku-klux-klanu snad   ani není. Napětí se dá   krájet a nenechá vydechnout   po celou délku snímku. S   touto temnou americkou   historií se tvůrci   vypořádali neskutečně   zodpovědně a ukázali, co   dokáže fanatismus. Inspirace   skutečných událostí je   víc než zřejmá a těžko   říct, kde si pomohli kvůli   dramatičnosti fantazií.   Každopádně plný počet   bodů si rozhodně zaslouží   nejen za ztvárnění ale   hlavně za tu otevřenost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Vynikající herci v filmu rozjetém vynikajícím způsobem. Vaz tomu láme konec, který prostě... no prostě skončí. Čekal jsem větší katarzi.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Naturalistické drama s celou řadou momentů, které už z paměti nevymažete. Kriminální drama řešící rasismus amerického jihu a KKK stojí na velmi silném hereckém obsazení. Mimochodem tento film z nějakého zvláštního důvodu pustil bolševik do kin, asi aby ukázal, že Amerika není jen zakázaný ráj. Výborný film.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
8
3,5/5