Hobit: Neočekávaná cesta

81%

Komentáře a recenze 102

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Jackson to opět dokázal a natočil skvělý příběh,tak krásně podaný a bez hluchého místa,že nechápu jak si někdo může stěžovat na tempo. Dle mého názoru měl film úžasné tempo vyprávění a než jsem se stihl ze všeho toho vzpamatovat bylo to za mnou. Těžko uvěřitelné panoráma,která se vám vryjí do paměti a při každém záběru na ně si říkáte,tak právě tam vyrazím na dovolenou. Úžasné herecké výkony a především Martin Freeman jako Bilbo Pytlík byl vynikající,prostě hobit každým coulem. Rozhodně potěší i menší cameo Elijaha a hlavně děsivého Gluma,který opatruje svého miláška.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Trilogie Hobit nesahá trilogii Pán prstenů ani po kolena. Určitě tím nechi říci, že je to špatný film.. jen ve srovnání s PP to prostě říct musím. První díl mě opravdu nudil, další díly jsou už každý o něco lepší. Skvělé zpracování ,ale na mě to působí až moc DIGI.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Když má člověk o Hobitovi psát, jen by nadával. Natahovaný příběh, urputná snaha Jacksona zachovat LOTRovský status quo, i když svět Hobita se tomu urputně brání. Příběh bez silných motivací a cílů, bez zapamatování hodných momentů. Prostě jen tři příjemné hodiny ve Středozemi, na které se začíná už při odchodu z kina zapomínat. Asi to je trochu škoda, ale mohlo to dopadnout hůř. Jackson zkrátka udělal to, co věděl, že nenese žádné riziko a fanoušky potěší. Trochu hořké potěšení. Alespoň si ale tím spíš vážím toho, co dokázal před deseti lety. (A srovnávání je zcela na místě, Jackson se snaží Pánu prstenů co nejvíc přiblížit.) 65 % UPDATE: Hobit není nejvhodnějším propagátorem HFR, přesto je nepochybné, že v této technologii dřímá budoucnost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Příjemná fantasy pohádka. Protože když budu srovnávat nesrovnatelné, tak Hobbit je oproti Společenstvu spíš takový oddechový příběh s několika temnějšími scénkami (vždyť i ty bitky jsou humorné). Jako celek, mě první Hobbit určitě nezklamal (ikdyž souhlasím, že sestříhat by tu šlo plno věcí). Hádanky s Glumem - wow. 7.5/10
muzz
muzz
18 035 bodů
10
Asi ne všechny filmy, kde pobíhají trpaslíci, jsou pro děti. Proto asi tak nízké hodnocení od zdejších znalců. Mnozí knihu nečetli, neboť je to na ně moc písmen, mnozí se u filmu nudí, protože je nudí pohled na krásnou krajinu a neprobíhá tam neustále bojová akce :) Krajina je pro někoho popisná, protože vypadá dost přesně jak má (podle knihy), a je překrásná. Že se děj ve filmu maličko odlišuje, to je právě daň těm, co je jim původní předloha málo, a hlavně je to taky daň hollywoodským investorům. Všechny tři filmy beru jako celek, hodnotím vysoko, protože jsem fanda a Hobit se mi líbí jako jedna kniha, proto i filmy beru jako jeden pěkně a profesionálně udělaný celek. Je to tedy parádní trojdílný film.
Fingon
16 886 bodů
8
English Cinema Haydn, Wien. (Anglicky, bez titulku, 3D, 48 FPS). Neni to spatny film, ale nechytlo me to tolik jako Pan prstenu. Spousta momentu k predchudci odkazuje, at uz je to citace scen ci hudebni podkres. Na vysokofrekvencni promitani je treba si trochu zvykat a vypada to skutecne, jako by to bylo zrychlene, nicmene tenhle pocit brzy vymizi. Uz se nemuzu dockat, az si to pustim na DVD/Blu-ray a s bonusy.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Jelikož jsem četl knihu a mám rád trilogii Pán Prstenů nemohu pochopit, jak někdo mohl schválit do výroby takto nepodařený projekt. Film mě velmi nudil a další díly jsem si nechal ujít. Tahle série mě tedy opravdu moc nenadchla. A to zpívání mě hodně štvalo.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Některé rozporuplné reakce trochu nahlodaly mé neochvějné přesvědčení, že i nová výprava do Středozemě bude minimálně stejně velkolepá a zábavná, jako první dva díly LOTRovské trilogie (ten třetí je kvalitativně nedostižný, ať se na mě nikdo nezlobí). Ovšem jakmile Hobit konečně odstartoval, jakmile poprvé zazněl nádherný a dobře známý hudební motiv a jakmile se celý sál ponořil do hlubin úžasného trpasličího města, připadal jsem si, jako bych omládl o nějakých těch sedm let a říkal jsem si "Je to tady zas". A takový pocit ve mně přetrval až do závěrečných titulků, přičemž v poslední třetině byl ještě několikanásobně silnější a intenzivnější. Jackson je zkrátka muž na svém místě, v oblíbeném prostředí je jako utržený ze řetězu a za vydatné pomoci úchvatných efektů a všech přírodních monumentů se mu daří přenášet svou lásku k dané látce i na diváka, tak jako tomu bylo i v Pánovi prstenů. Hobit sice nemá žádnou tak pamětihodnou pasáž, jako byla třeba Morie ve Společenstvu, a hlavní nebezpečí zde místo všemocného Saurona představuje banda hnusných digitálních skřetů, ale pořád se jedná o prvotřídní dobrodružnou fantasy, která svým magickým audiovizuálním charakterem zcela pohltí a zapracováním svých vedlejších motivů do Tolkienova mnohovrstevného mytologického leporela ani na chvíli nenudí. Vzhledem ke své délce je navíc příběh neskutečně vyvážený, okořeněný příjemným humorem a také naprosto bezchybně gradovaný, takže na novou legendu je podle mě bezesporu zaděláno. Vždyť kolikrát za život se naskytne nějaký snímek, který by dokázal svým vlastním, dokonale promyšleným a nesmírně podmanivým světem zasáhnout a ovlivnit celou diváckou generaci? Já jsem právě napočítal čtvrtý, a nemusím doufám podotýkat, které tři mu předcházely.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Dobře natočeno. Nejlepší je bitva na konci a dobrá grafika.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
6.5
Pro mne bohužel zklamání. Mnozí se mnou asi nebudete souhlasit, ale vyšší hodnocení bych dal,: a) kdybych neviděl Pana prstenů: Společenstvo prstenů; b) kdybych neviděl Pana prstenů: Dvě věže; c) kdybych neviděl Pana prstenů: Návrat krále; d) kdyby byl film tak o 3/4 nebo hoďku kratší (fakt jsem se místama ták nudil...); e) kdyby nebyly použity tak dokonalé technologie, až to kazilo zážitek (umělina). Suma sumárum, pokračování už vidět nemusím, což mě mrzí, pane Pytlíku.