Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

66%

Komentáře a recenze 61

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Jednička skvělá, dvojka dobrá, trojka o kousek horší a tento díl potvruzuje sestupnou tendenci Pirátů z Karibiku. Už je to čtvrtý díl na jedno brdo, navíc tento potemělý díl nemá ani tu správnou atmosféru a je zde málo typického humoru. Samozřejmě se dočkáte akce, ale to je poněkud málo na film, který vás má připoutat do křesla na dvě a půl hodiny.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Další eskapády Jacka Sparrowa ve čtvrtém volném pokračování, u kterého se viditelně ubral plyn. A je to dobře, neboť překonávat nabubřelost efektivnosti předchozích dílů nejde donekonečna. Vizuální stránka je sice očekávaně stejná, jen se ubralo na velkoleposti. Námět děje trochu připomíná starý známý příběh ´Ostrov pokladů´, jen tu nejde o poklad plného zlata a kamenů, ale o pramen mládí. A všichni putují, hledají, intrikují, zkrátka dělají vše, aby dosáhli svého. Trochu zamrzí absence s trilogií spjaté postavy Willa Turnera v podání Orlanda Blooma. Je tu však spousta postav nových, na které je z počátku potřeba si zvyknout. A byť snímek na trilogii navazuje, na druhou stránku jakoby se k ní vůbec nehlásil. Celkově je tedy značně rozporuplný, ale to může být i vlivem namlsanosti všeho předchozího.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vypreparované tak, aby se to nemohlo nelíbit - což se ostatně daří. Na druhou stranu zbaveno jakéhokoliv charismatu. Největší žadonění o průměrné hodnocení od čtvrtého Shreka. Trojka překonána hravě. 6/10
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Je škoda, kam to až po velice slibném prvním díle Piráti dotáhli. U Disneyho sice přehrabují prachy vidlema, nicméně filmový fanoušek musel (nejen) tenhle díl vysloveně přetrpět a nebýt Rushe a mořských panen, bylo by moje hodnocení ještě menší...4/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Slabé, podle mě téměř o třídu horší než kritikou strhaný třetí díl. Změna režiséra se bohužel výrazně projevila a v předešlých filmech fantastická efektní výprava tu působí mdle a nenápadně. To by ale až tak nevadilo, kdyby dokázali tvůrci přijít s novou originální myšlenkou. Ovšem právě scénář je asi nejslabším a nejbolestivějším místem a strašně pomalu nabírá na intenzitě, aby vás nakonec stejně zklamal matným závěrem. Mnohem více než dříve tu vše stojí a padá na postavě Johnnyho Deppa, který sice hraje výborně a má několik skvělých okamžiků. ale v podstatě se také jen veze na vlně nezáživných dialogů, které mi do této série vůbec nesedí. Očekávaný Geoffrey Rush má v první půli málo prostoru a v té druhé pak stejně jako ostatní dojíždí na nedotažený scénář, jenž jako by jen tak proplul kolem, od začátku až do konce ve stejném tempu a bez nějakého výraznějšího nápadu. Je to sice stále příjemná dobrodružná oddychovka, ale už hodně postrádá na zábavě a ohledně pátého dílu mám velké pochyby.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Trochu z jiného soudku, ale jsou to piráti jak mají být. Nezapomenutelný Depp válí jak utrženy ze řetězu a celý film pobaví a myslím že chvíle na nudu zde ani nebyla. Myslím že zde bylo méně dobrých hlášek a když se nějaká objevila tak neměla chybu.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
Piráti už skončili, tohle je třeba brát jen jako takové pošťuchování a ždímání značky. Táhne to už jen a jen Jack Sparrow (Johnny Depp), ale on to zase zvládá. Dějově je to jen taková tupá nadstavba s řadou pokusů, že jde jako o něco víc. Ale i tak je to nahláškované, vizuálně pořád prostě mistrovské. Jen škoda za tak málo lodních scén.. /viděno v kině/ 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Střízlivější stopáž a návrat ke kořenům se nad míru vyplatil. Jakoby tvůrci pochopili, v čem tkví kouzlo Pirátů z Karibiku. Jack opět vyráží za dobrodružstvím a cestou sype hlášky a nepřestává bavit. Je ale paradoxně tím jediným důvodem, proč film vidět, neboť zbytek se mu nemůže ani přiblížit, načež tvůrci nahradili pár Bloom/Knightly za jiný, levnější pár, jehož dějová linka je fakt zbytečná. Naštěstí zbytek má drive a celkem šlape, takže není nač remcat a jako Ok pokračování to splní svoji funkci.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
4.5
Dost velké sklamání. Možná je to změnou režiséra. Možná je to absencí většiny postav z předešlých dílů. Wilda a Eliška chybí a s ními logicky i jejich příběh a tak se všechno soustředí na kapitána Vrabčáka. Ani ten Barbosa není co býval. Celé je to takové vyčpělé a úplně to postrádá pirátskou atmosféru. A Depp mi připadal, jakoby se snažil hrát sám sebe. Jakoby obsadili do role Jacka někoho jiného a ten se to snažil hrát stejně jako Depp. Hlavně mi vadili ty kraviny, SPOILER např. konec misionáře. To ho chtěla zachránit nebo utopit? Potom ten pramen. On se musí pro něčí omlazení obětovat nějaký chudák a španělé jsou špatní, protože to chtějí zničit.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Charisma Jacka Sparrowa nějak vyprchalo. Už není tak zajímavý a vtipný jako ve Verbinskiho trilogie . Pokud má být 5 díl, což bude, měl by se vrátit na palubu Verbinski, což se ale nestane, škoda!!