Nezastavitelný

74%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Film by mě možná i bavil, námět je totiž slušný, ale trhavá kamera a tendence režizéra rvát příběh a scény doprřed ve vysokém tempu za každou cenu se u mě minula účinkem a snížila můj dojem z filmu. Denzel Washington navíc předvedl na své poměry spíše průměrný výkon. 60%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Bohužel poslední snímek Tonyho Scotta a jak jinak, s Denzelem Washingtonem (třetí spolupráce po sobě), který se o centrum dění tentokrát podělil s Chrisem Pinem. Dějově tu máme nákladní vlak jedoucí v plné rychlosti bez strojvedoucího, což hrozí obrovskou katastrofou. Tony snímek natočil naprosto stejnými postupy jako předchozí remake ´Únos vlaku 1 2 3´ takže opět temný obrazový filtr, rychlý klipový střih, akční tempo, napětí, dobře napsaný scénář, ohromná energie, zoomy, rychlé střihy a samozřejmě na pořádný ´akčňák´ akční scény vzdorovací fyzické zákony a logiku. CGI efekty jsou samozřejmostí, avšak takřka nepostřehnutelné. Děj se plynule rozjede jak ten vlak a napětí si udržuje do poslední minuty. Nechybí ani emocionální stránka věci a ponuré politické rozhodování, ale to je pojaté jen na okraj. Příběh je zaměřen převážně na hlavní dvojici snažící se pro záchranu udělat takřka nemožné. Film patřící k popkornové zábavě, který umí uspokojit a přinést úžasný filmový zážitek. Jen to proboha nebrat celé vážně, jak bývá u mnohých diváků zvykem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po roce se zase sešli staří známí Denzel s Tonym, aby zase zastavovali splašený vlak. Není to tak samozřejmě doslova, protože "Taking of Pelham 123", byl trochu o něčem jiném, ale vsadil bych se, že už u Pelhamu si Scott dělal nějaké poznámky pro tenhle svůj snímek (ehm ne že by něco jako scénář tady bylo zrovna potřeba). Natočeno to je ale parádně. Závěrečná půlhoďka se už vážně moc často nevidí a to (ne)násilné tlačení na city je prostě alespoň 1x za rok potřeba...Takže díky i za tyhle akční výplachy Tony, ale teď už by to vážně chtělo z té železnice přejít zase někam jinam...6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Slušně odvedená akční zábava od výborného Tonyho Scotta, ve které září duo Denzel Washington a Chris Pine a půvabná Rosario Dawson. Scény s vlakem a vrtulníkem berou dech. Napětí od začátku až do konce. Nedoceněný majstrštyk Tonyho Scotta, u kterého je vidět, že Tony byl jeden z nejlepších filmařů naší doby a absolutně nedoceněný.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Jednoduše měli hned naskočit na mašinu a zastavit ji. Jak jednoduché a vystačilo by to na 10 minut filmu. Jen zbytečné natahování.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Příjemná žánrovka, kterou sráží hlavně delší úvod a pár klišé momentů. Jenže Scott z toho vytěžil takové maximum, že se u filmu nebudete nudit a finále natolik adrenalinové, že by skolilo i koně. Navíc tu herci hrají jako o život a tepová frekvence se zvedá každou chvíli rychleji.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Skvělá práce, Tony! Sice bez nápadu a originálního vkladu, to ale bohatě vynahrazuje zvyšující se tempo, které v poslední třicetiminutovce doslova exploduje v akční orgasmus. Perfektní ukázka „fyzického“ akčního filmu, ve kterém i minimum zázemí pro postavy nemusí vadit, protože to opravdu šlape. Od Nebezpečné rychlosti tu nebyl film, který by tak dobře využil koncept řítícího se prostředku, který nelze zastavit. Téměř dokonalý akční film, kterému nohy sráží vrcholná míra klišé a nulový moment překvapení (proto „jen“ 80%).
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Přímo ukázkový film problému dnešního holywoodu - točení filmu na efekt - velmi efektní ale bezduché. Provedení skvělé ta nezastavitelnost toho kolosu z toho přímo dýchá, ale zbytek je takový doplněk všech amerických klišé. Točit to někdo jiný a nehrát tam kvalitní herci, nikdo by po tom ani neštěkl, protože scénář nemá co nabídnout. Tenhle typ filmů by se dal nazvat taky drahé filmy bez scénaře, bez tvůrce, bez duše.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Je smutné, že Tony Scott už se nad klišé nepovznáší, ale jenom je používá. Doslova každý záběr už někde byl a každá hláška někde padla. Na druhou stranu - jednou do roka, proč ne. Závěrečná půlhodina je z hlediska adrenalinu v kinech poslední doby nevídaná, ač tu žánrovou škatulku láme i za hranice Spider-mana a Johna McClanea.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Úžasný adrenalinový zážitek! Film graduje pomalu, ale finále je zvládnuto vskutku velkolepě. A herecké výkony jsou špičkové. Hlavně Denzel Washington. Když si představím, že snad jde o zfilmovanou skutečnou událost... !!! Klidně bych se na ten film podívala znovu a všimla si věcí, které jsem v tom adrenalinovém opojení nemohla všechny vnímat. Třeba ty krásné barvy sychravého pensylvánského podzimu.