TRON: Legacy 3D

72%
TRON: Legacy 3D
Plakát traileru

TRON: LEGACY je 3D high-tech dobrodružství zasazené do digitálního světa, který je úplně odlišný od čehokoli, co jste již na velkém plátně viděli. Sama Flynna, 27letého rebela pronásleduje záhadné zmizení jeho otce Kevina Flynna, muže, který byl kdysi známý jako největší světový tvůrce video her. Když Sam objeví záhadný signál poslaný ze staré Flynnovy arkády – signál, který mohl být jenom od jeho otce – zjišťuje, že se ocitl v digitálním světě, kde byl Kevin uvězněn po 20 let. S pomocí nebojácné válečnice jménem Quorra, se otec a syn vydávají na cestu, která jim může přinést život nebo smrt, cestují po vizuálně fantastickém cyber vesmíru – vesmíru, který stvořil sám Kevin, a který se stává modernějším s vozidly, zbraněmi a krajinami, které si nikdy před tím nedokázal představit a nelítostným zloduchem, který se nezastaví před ničím, jen aby znemožnil jejich útěk.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Chladné "LEDkové" Sci-fi se slušným zpracováním chladného digitálního světa. Dobrá myšlenka, ale horší zpracování příběhu samého. Popravdě jsem si film moc neužíval a dlouhé čekání na něco, co by mě usadilo do křesla se nekonalo. 60% hlavně za podařený i když chladný vizuál.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Syn programového návrháře se rozhodne hledat svého otce a skončí v digitálním světě, který kdysi právě jeho otec navrhl. A začnou se zase dít věci. Volné pokračování snímku 'Tron' (1982) má odstup 28. let, což plně postačí k porovnání daných technických vizuálních možností, které v obou případech byli na svém vrcholu. A je chybou něco takového nevidět přímo ve 3D, ve kterém celá grafika vynikne nejvíce. Jak pracuje počítač tedy už víme. A víme už také, jak to vypadá uvnitř. A právě do tohoto světa se daný příběh vrací. Vrací se opět ve fenomenální oslnivé podívané. Vrací se také hlavní protagonisté prvního snímku Jeff Bridges a Bruce Boxleitner, což nebývale potěší. Takový čin po takových letech není zrovna obvyklý. A to je z pozitivních věcí asi tak vše. Kamenem úrazu je scénář, který v sobě nese typický koncept současných akčních či thrillerových snímků na vázy sci-fi a fantasy žánru. Není tedy zopakovná žádná moralizační otázka přinášející alespoň nějaký aspekt k zamyšlení. Samotný příběh tedy už není tak poutavý, avšak popcornová zábavnost zůstala, tak alespoň to. Takže suma sumárum, po vizuální stránce naprostá pecka, po dějové stránce spíše zklamání.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Martix, Star Wars ani Avatar se nekoná, jen hódně dlouhá kupa dobře vypadající počítačové grafiky, která začne nudit někdy v polovině a zcela přestane zajímat jen o chvíli později. Ucházející kinozážitek a dobře prodané 3D. Toť vše.

Dodatečné informace

Původní název:
Tron Legacy (více)
  • USA TRON: Legacy 3D
  • USA Tron Legacy
  • USA TR2N
  • USA Tron 2
  • USA TRON 2.0
  • USA Tron: Dědictví
  • USA Tron Legacy: An IMAX 3D Experience
  • USA Tron - L'Héritage
Premiéra v ČR:
16. 12. 2010
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
170 mil. USD
Tržby:
400,06 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
TRON: Legacy 3D je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce TRON: Legacy 3D


Podobné


Powered byJustWatch