Moneyball

76%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
i člověk nepolíbený sportem zvaným Baseball musí být při sledování tohoto snímku nadmíru spokojený. Vše totiž stojí na geniálním scénáři,který má na svědomí Aaron Sorkin - génius na životopisné filmy (The Social Network, Steve Jobs). Zahrané s naprostou precizností a to i od Jonaha Hilla. Bez zbytečných klišé a prázdného tlachání. Prostě vynikající
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Pravdivý snímek se skvělým hercem v hlavní roli. Čekal jsem víc, ale ani Brad Pitt mi nedopomohl k tomu, abych si tento film z baseballového prostřední extra užil. Téma mi není moc blízké, i když počin managera týmu byl jistě výjimečný a v USA velmi známý. Za mě jen pěkný nadprůměr.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Králova řeč letoška. Film, jehož kvality nejde neuznat, ale bohužel mě naprosto nezajímá. 40% času Pitt sedí v prázdné tělocvičně a kouká do země a 40% času se něčím cpe. Zbylých 20% je samozřejmě rezervováno pro baseball. Se Social Network to každopádně má společného pramálo. Je to podobně ukecané, ale mnohem doslovnější a neustále se opakující. 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ukecané sportovní drama, které mi napoprvé až tak nesedlo, ale teď (2015) jsem si ho fakt užíval. Na top palbu to ale ani teď zdaleka není.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Brad Pitt podává v tomto filmu oslňující výkon, podle mého nejlepší v jeho kariéře a při jeho sledování si nelze nevzpomenout na muže, který ho do branže dostal a jež je jeho celoživotním mentorem. Modří už vědí, že hovořím o Robertu Redfordovi. Mimika, gesta, styl mluvení, laskavost i přímost v jednání má Pitt skutečně odkoukané od mistra. Není to však výtka, ale přednost. Rovněž si při sledování nelze nevzpomenout na film The Natural (Přirozený talent) Barryho Levinsona, který byl jistě inspirací minimálně pro Brada Pitta. Moneyball je filmem o vůli, odhodlání, snech, životních cílech a v neposlední řadě o penězích. Mě ten film skutečně zasáhl a těším se až si ho koupím domů a pořádně si ho nastuduji.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Přestože baseball bytostně nesnáším a jeho popularita za oceánem je pro mě vysloveně zas*aná záhada, Moneyball na mě silně zapůsobil a donutil mě dokonce o tom sportu více popřemýšlet. I když baseball je tady, jak ostatně čtu v každém druhém komentáři, jen povinným vedlejším motivem (navíc umocněným skutečnou událostí) na pozadí emotivního lidského příběhu s velkou myšlenkou, která nemá sama o sobě s odpalováním míčku vůbec nic společného. Je to vyprávění o ohromné síle a vůli jednotlivce, umocněné jednak přesnou a citlivou režií, a především vynikajícím Pittovým výkonem, který tentokráte v pohodě zastíní vše ostatní, co se ve filmu vyskytuje. A je to také drama ze skutečného života, o čemž svědčí absence oslavného happyendu na úkor civilního a citově působivého zakončení... Tohle se zkrátka povedlo:-)
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Hezkej filmeček, ale na můj vkus moc utahanej a nic zvláštního se tam nestalo. Určitě ale koukatelné. Jednou a dost. 50%
kubas369
4 086 bodů
6
Tak a ani já sám nevím co se mi na tomhle filmu líbilo, že mám nutkání to hodnotit docela kladně vždyť na první pohled je to tak hrozně nudnej a nezáživnej film o sportu o kterým vůbec ale vůbec nic nevím. Díky bohu, že to mu tak je jen na ten první pohled.
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Ne úplně typický film ze sportovního prostředí, protože většinu stopáže se vlastně odehrává mimo hřiště, ale to mu nijak neškodí.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Je to tady.Dokonalý herec Brad Pitt si zaslouží zlatou sošku,ale pokud ji dostane George Clooney(Děti moje)rozhodně mě to nepřekvapí ani neurazí.Moneyball je výborně a dokonale napsaný s vynikající režií Bennetta Millera,který vykročil správnou nohou k cestě k vrcholovým sportovním filmům,co může stříbrné plátno nabídnout!Scénář Stevena Zailliana a Aarona Sorkina byl dokonalý a rukopisné provazy k podlehnutí.Emoce prolínají mezi linkama dramatu,sportovního žánru,kde se klaním při mrazicím pohledu na závěrečné titulky s baseballovou rukavicí a pálkou na klíně.Na 84.udělování výročních cen Americké filmové akademie(Oscar) můžeme čekat pro Moneyball velká ocenění a silného adepta pro Nejlepší film roku,kde se bude trhat na kusy s The Artist).