Rebelka

73%
Rebelka
Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5.5
Rebelka je pro oko krásným animákem. Úžasně zachycené prostředí Skotska a života v něm. Jenže animák není jen o vizuálu,ale také o příběhu a s ním nejsem úplně OK. Na můj vkus to bylo až příliš dětské a po zhlédnutí vím,že si Rebelku znovu rozhodně nepustím.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Tohle není Pixar! Disney si omotal kolem prstu kdysi nápadité studio a teď ho nutí dělat zoufale sterilní, natahované pohádky založené na stupiditě všech postav a důvěře v perfektní animaci. Teď to do nadprůměru ještě zasahuje. Příště se stejným nasazením už nebude.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Sakra. Ten Pixar v posledních letech nějak nedávám (Wall-E, Up a teď tohle...) Slabší 3 za perfektní animaci, nesnesitelnou hlavní postavu a fain méďu. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Brave (více)
  • USA Rebelka
  • USA Brave
  • USA Odvážná Merida
  • USA Rebelle
  • USA The Bear and the Bow
Premiéra v ČR:
16. 8. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Rebelka je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch