Na sv. Valentýna

58%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
Svátek Valentýna, který se slaví v anglosaských a dalších zemích vždy 14. února, a snímek ukazující, jak takový den vypadá v ryze komerční atmosféře. Los Angeles a příběh takřka bez děje poukazující na určité páry prožívající tento den. Hlavně je ze snímku vidět, že tento svátek je v podstatě to samé, co svátek vánoční. Lidé utrácejí peníze, jenom aby někoho obdarovali dárkem. Atmosféra tedy růžová a plná květin, ale jako vyprávěnka se bortí snad už v základech. Svým způsobem právě vlivem spousty postav prožívající svého ´Valentýna´, celý koncept vypadá, že se jedná o spojení několik epizod do jednoho celku. Vlastně, jakoby to byly povídky v Česku a na Slovensku známé z pořadu ´Bakaláři´, jen z americké provincie. Samozřejmě nechybí ani rozpravy o sexu a dokonce o homosexualitě. Máme tu hádku i usmíření, seznámení i rozchod, splnění snu i ztrátu všeho. Zkrátka a dobře spleť tradičních příběhů, které jsou v takovém pojetí pramálo přesvědčivé. Snímek tedy selhává, ale jako případná kulisa během romantického valentýnského večírku zcela dostačující.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Neviděl jsem asi posledních 25 minut, ale počítám, že jsem o nic nepřišel. Romantická rychlokvaška o nejkýčovějším dni roku se spoustou známých tváři. Někdo si asi řekl, že čím víc dějových línií, tím víc Love Actually. Ale takhle to prostě nefunguje... 4/10
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Láska nebeská na americký způsob, z čehož si (bohužel, jakkoli nemám rád podobná dogmatická označení) lze nejlépe o Na sv. Valentýna udělat obrázek. Zatímco v komediální rovině to celkem funguje, romantická část je k uzoufání hloupoučká a jednoduchá. I přes snaživou dějovou kostru, která propojuje životy jednotlivých aktérů, chybí věrohodné situace. Celé je to jen načančaným divadlem s tunou známých obličejů, které má srdce na každém rohu, ale netepe. Vrší se tu jedno klišé za druhým a režisér se vyjadřuje těmi nejjednoduššími filmařskými prostředky, aby rozumělo i pětileté dítě (tolik „aha, teď mi to došlo“ záběrů na obličej za zvuků tesklivé hudby sem snad v žádném jiném filmu neviděl). Pár herců z toho vyšlo s hrdostí (příjemně překvapila především Jessica Biel), některé postavy nemají vůbec špatný základ (vojanda Roberts, Hathaway na telefonu), ale celku lásku věřit nelze. Na to je to až příliš umělé a neupřímné. P.S. Z "tleskacích" scén už je mi fakt na zvracení.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Mám z tohohle slepence a dojáku pocit, že se někdo snažil udělat Lásku nebeskou po americku a snažil se tolik až z toho vzniklo co z toho vzniklo. Dobrá komedie musí mít i hloubku a být přesná, asi jeden z nejtěžších žánrů, a zde najdeme podprůměrnou americkou komediální a sentimentální slátaninu, škoda.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Pěkný romantický film, který tak trochu čerpá z Lásky nebeské. Přijdou mi pěkné příběhy s hezkými myšlenkami, ale též už je to tak trochu přehnané. Moc příběhů zde tak trochu škodí a občas jsem se nemohla vyznat. Jinak ale pěkný film, který si ráda znovu pustím...
harry456
harry456
2 437 bodů
4
Romantický, ale nudný film.
Kuca25
2 132 bodů
4
Další přetrpený film, jenž bych asi ani radši neviděl. Nedá se říct že to byla katastrofa, ale staršně podprůměrnné a já mě už tyhle rádoby komedie nebaví. Ve filmu se objevují v celku známé jména a nikdo z nich nepodal žádný dobrý herecký výkon. Neříkám že za tu hrůzu mohli herci, očividně hráli jen to co měli napsané, ale to je právě taky ono. Kdyby se herci do filmu trochu položili a vložili do něj něco ze sebe možná by to dopadlo jinak. Jelikož nejlepší herecký výkon podala pro mě neznámá Jessica Biel. Když opomenu Bradleyho Coopera a Juliy Roberts, kteří měli úkol, jenž by zvládl i kdejaký herec z vesnice, tak ještě velmi malinké plus dostávají Fox s Hathawayovou. Když to shrnu, napodobit Lásku nebeskou se nepovedlo a ještě to špatně dopadlo. Rozhodně nedoporučuji.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
1.5
Strašně jsem se nudila.
marvan
marvan
616 bodů
6
Ale jo, slaďák, ušlo to, prostě Valentin v Americe...
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
7.5
mám ten film ráda :)