Ghost in the Shell

65%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Ghost in the Shell mě už od začátku nechalo zcela chladným. Poté jsem viděl v kině ukázku a jediné co se mi při sledování honilo hlavou bylo to,že to bude hrozná prasečina se sexy Scarlett Johansson v hlavní roli a vlastně jsem měl i pravdu. Ztvárnění budoucnosti , všech těch robotů a blbůstek měli tvůrci zmáklé na jedničku,ale samotný příběh příběh zase taková hitparáda není a navíc ho tvůrci pojali až příliš vážně. Ve filmu byla spousta míst,které se daly trochu odlehčit a autoři mohli klidně zabrnkat i na komediální strunu. Chápu,že v tomto snímku šlo hlavně o skvělý vizuál,ale na tom se prostě nedá stavět celý film.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Csifárna jako vyšitá, krásně temná budoucnost a docela uvěřitelný děj z hlediska toho, že se lidstvo začne vylepšovat pomoci kyberdoplňků. Děj se pozvolna vyvíjí a tahne se v pomalé temné a tajemné lince, která mi byla sympatická. Za mě kvalitní snímek - 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ta sošná strnulost mi nevadila, stejně jako okázalé myšlenkování. Nějak se to k tomu všemu hodilo. Možná i proto, že moje očekávání byla poměrně opatrná, je to nejen naplnilo, ale i mírně překonalo - v tom, že jsem se nenudil, že to nedělalo ostudu předloze a že mě uspokojila vizuální stránka. Za neexistující 3D body strhávat nebudu, ale bylo fakt špatný, jinak ok. Asi není co víc řešit. Prostě fajn kino. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Snažil jsem se tomu filmu porozumět, ale on neměl zájem. Ta Scarlettina snaha vlézt do sebepodivnějších projektů by ji do budoucna (afterAvengers) mohla způsobit nemalé potíže. A ta umělá aura "skvělého filmaře" Sanderse aspoň zaslouženě splaskla.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Ghost in the Shell je nesmírně zajímavý film. Není to žádná tuctovka a i přes klišé v dialozích, které někdy rvou za uši a herci se často ani nesnaží tvářit, že jim textové dialogy připadají úplně mimo, zejména začátek snímku obsahuje scény s Juliette Binoche, kde je vidět, že jí to prostě nejde přes pysky, film funguje rafinovaným scénářem s nepříliš prvoplánovotě čitelnými motivy a v některých momentech skvěle funguje i jako horror. Humor však téměř chybí. Tenhle film se zkrátka od počátku bere hodně vážně. Vizuálně je to pastva pro oči, přitom to není vyumělkovaná budoucnost ani trýznící dystopická verze apokalypsy. Řada věcí z dnešního světa je tam přehnaná a dotažená až ad absurdum, mnoho nápadů je tam však skutečně geniální.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Tato adaptace známého anime z roku 1989 to již od začátku nemělo snadné. Už kvůli přísným očekáváním a nedůstojnými trailery. Nakonec si ale tato adaptace vede celkem důstojně. Film si jde komornější cestou, jde o jeden prostý kriminální případ který v sobě ale skrývá mnohem víc. Akční scény fungují, komorní linka hlavní hrdinky také a celé pozadí toho světa je krásné a přitažlivé . Každá postava je dobře obsazená (I Scarlett) a každý herec v ní funguje (Takeshi Kitano je bůh) Pokud film v něčem kolísá je to opravdu dějová linka která není patřičně udělená na úkor filmu ale i přesto jde o milé překvapení.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Perfektně propracované. V rámci žánru půjde o další kult. Vše se drží mezi určitými mantinely a na hranici skoro až šílenosti. Parádní vizuální i akční podívaná co tu dlouhá léta nebyla s tak svižným tempem. Je to jedinečný film.
  • Vizuální efekty
  • Akce
  • Tempo
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
[Mierne SPOILERY!] Tak a sme doma. Určite ako väčšina mojich známych tu na ČSFD aj ja budem pravdepodobne patriť k menšine, ktorej sa tento film celkom páčil. Hneď na úvod musím podotknúť, že som originálny filmový Ghost in the Shell (a jeho remake) spolu so seriálom Standalone Complex videl a tak mám aký-taký prehľad o predlohe. Na adresu tohoto filmu som počul veľa nahádzanej špiny, mrte nenávistných názorov a nadávok (nemal som žiadne očakávania). No nejak sa k tejto skupine ľudí proste nedokážem pridať. Moje pocity najviac vystihuje Carneyho komentár, citujem: "Tak film kolísal mezi dvěma a třema hvězdama, ale on to byl tak nemožně milý a zábavný "fan-service", že ty čtyři to i dostalo, ale jinak to byl původní anime seriál a anime filmy naplácané tak nějak dohromady. Neurazí to, ale mohlo to být i lepší." Koniec citátu. Snímok ako taký bol vo výsledku zábavné béčkové scífo doplnené o farbitý, živý svet, v ktorom by som chcel stráviť nechutne veľa času so zaujímavými postavami, ktoré aj majú dušu a s vysvetleným side-story for dummies, na ktorý sa v origináli nejak pozabudlo. Ak, ale čakáte niečo Manga/Anime presnejšieho asi vás sklamem. Film okrem úvodu a až na zopár žmurknutí so svojou predlohou po príbehovej stránke má len úplný základ spoločný. V podstate je to nový prípad so starými známymi postavami, kedy sa dozviete aj ich origin. Film sa neobišiel ani bez logických kiksov, ktorých je aj na pomery béčka viac než dosť. Či už vás najviac vytáčalo priamočiare vysvetlenie filozofického presahu, divné nepreložené japonsko-anglické konverzácie či pozérsky záporák, to už záleží na vás. Skrátka Agentka Budúcnosti (ach ten slovenský preklad) je zaujímavý experiment previesť jedno z najznámejších umeleckých diel moderného anime žánru do moderného vizuálu pre značne konzumný západný trh. A pre konzumentov to aj dostačujúce bude, pretože to na solídny výsledok (, ktorý je značne skreslený dobrým castingom - hlavne Scarlett bola trefa do čierneho) bohato stačí . Hej ľudia, je to béčko na zabitie času, čo ste čakali? Krevety?
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Není to tak, že bych se vůbec nebavil. Ale vnitřně mi to přišlo hrozně vyprázdněné, hlavní hrdinka ze všech postav nejméně zajímavá (jednoznačně kraluje legendární Takeshi Kitano) a vize budoucnosti byla podstatně méně propracovaná, než bych od podobného typu filmu čekal. Nemluvě o obvyklém neduhu současných blockbusterů, kdy se finální akce utopí v CGI bordelu.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 398 bodů
6
Jiné, než jsem čekal, ne nutně horší než anime, výrazně jiné než manga. Asi to budu muset vidět ještě jednou.