Princ a Pruďas

64%
Princ a Pruďas
Plakát traileru

Film Princ a pruďas je urážkou všech pohádek a fantasy příběhů. Zatraceně vtipnou a povedenou urážkou. Vypráví příběh dvou královských bratrů, z nichž jeden oplývá rytířskými ctnostmi, zatímco tomu druhému zcela chybějí. Přesto utvoří údernou dvojku, která je pro záchranu krásné panny (snad) ochotná podstoupit mnohá nebezpečenství, tedy pokud to nebude příliš bolet. V režii Davida Gordona Greena (narkoticky ulítlá krimikomedie Travička zelená) dovádějí James Franco, Danny McBride (jinak také spoluautor scénáře) a oscarová Natalie Portman.
Princ Thadeous (McBride) se ze všeho nejlíp umí povalovat a závidět bratrovi, princi Fabiousovi (Franco) jeho proslulost a sličnou dívku Belladonnu (Zooey Deschanel), kterou si přivezl z poslední výpravy, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se na scéně čaroděj Leezar (Justin Theroux), jenž se Belladonny zmocní a unese ji na svůj hrad. Aby žalem zlomený ženich nebyl na její záchranu sám, vnutí mu otec král jako doprovod mladšího bratra. Jenže Thadeous ještě nikdy v životě na žádné hrdinské výpravě nebyl, a tak neví, jak se například jedná s kouzelníkem pod vlivem, vícehlavou saní nebo krásnou, leč permanentně naštvanou a nebezpečnou lučištnicí Isabel (Portman). Navzdory mnoha nebezpečenstvím a život ohrožujícím situacím princové krok za krokem postupují vstříc Belladonnině záchraně. A divák, místo toho aby jim zuřivě držel pěsti, se baví nad jejich i na středověk velmi nekorektním slovníkem a absurdními situacemi, do kterých se snad ještě žádní filmoví rytíři nikdy nedostali.




Recenze: Princ a Pruďas

Kinobox.cz
65%

Přesto palec nahoru. Snad i proto, že podobné odvážné hrátky se vždycky cení a dvakrát tolik, když to docela obstojně funguje i jako samotná žánrovka (v tomhle případe fantasy). Jen ten humor mohl být nápaditější.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
To se vám tak sejde parta kamarádů a natočí skvělou dobrodružnou fantasy komedii. Chvílemi jsem se tak smál až mi tekly slzy. Danny McBride se s hlavní úlohou popasoval více než dobře a James Franco ho dobře doplňoval. Takový to film byl dlouhou dobu potřebný a skvěle tak zalepil mezeru na filmovém trhu. Odlehčené,perverzní a geniální.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Obhroublá pohádková parodie bez většího nápadu baví stejně, jak by s tímto záměrem, penězi, ratingem a obsazením bavil úplně každý. Ocenit tak můžu leda vůli něco takového natočit, ale to není dost na nadprůměr. To slovo "baví" jsem ale použil, proto dám 3 hvězdy. A 50%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ne tak vtipné jak trailery, které vzbuzovaly pocit, že by tohle mohlo být trochu víc než jen průměrná huličsko-historická taškařice. Na druhou stranu DD Green mě moc neuspokojil ani se svým nezjnámějším Ananasovým Expresem, takže asi žádné překvapení, že mě krom McBridova talismanu na krk nic vyloženě neuzemnilo...5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Your Highness (více)
  • Japonsko Princ a Pruďas
  • Japonsko Your Highness
Premiéra v ČR:
16. 6. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Japonsko, Velká Británie, USA
Rozpočet:
49,9 mil. USD
Tržby:
28,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Princ a Pruďas je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch