Parchanti

61%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Akční thriller na základě komiksové série vycházející i v Česku. Na komiksovém poli se jedná o ohromný fenomén a je škoda, že se to nepodařilo navodit i ve filmu. Námět snímku je podobný jinému projektu a tím je filmový remake televizního seriálu 'A-team' (2010), takže v době uvedení si v kinech nemálo konkurovali. A tak tu máme další příběh zrazené jednotky speciálních sil, kteří s vervou sobě vlastní plní svůj úkol ve snaze se očistit od všech nepravostí. Jediné uspokojivé aktivum je fakt, že se snímek vůbec nebere vážně a pevně se drží komiksové akční popcornové zábavnosti po všech stránkách věci. Herci jsou sympatičtí a ve svých rolích příjemně vtipní. A o to tu jde především. O vtip, akčně zábavnou soudržnost a ukázalý dobrodružný filmový zážitek. I po vizuální stránce je snímek přívětivě šlechetný v nastavených komiksových mantinelech. Jen ten námět bohužel celý aspekt snímku sráží na kolena, což je ohromná škoda. Neustálé recyklování po desetiletí známého příběhu je prostě více ke škodě než k užitku. Takže co zbývá. Film se dá užít v plné parádě, což pro komiksové fanoušky platí dvojnásob, jen se nesmí u toho myslet, že něco takového tady už mnohokrát bylo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Průměrný film, který se až moc snaží zaujmout, aby se mu to podařilo. Doufám, že Expendables se vydají lepší cestou. Tohle brzy zapadne... právem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Podařená akční týmovka, které ale pár důležitých bodů sráží dolů dost nevýrazní záporáci (Wade je k smíchu a parchant Maxova formátu si zasloužil lepšího představitele). I tak se ale jedná o podařenou jednohubku, s pár vychytanýma scénkama a hláškujícím Evansem. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Tuctové béčko, které se mírně vymyká skvělým obsazením a několika překvapivě dobře natočenými a zrežírovanými scénami. Jak jsem se dozvěděl od člověka, co na tomto filmu pracoval, bylo hlavnímu producentovi naprosto šumák, co z toho vyleze, hlavně že měl dostatek prostředků na kokain a lehké ženštiny. Vcelku dost kontraproduktivní pak tohle vůbec hodnotit:-)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Nehledě na nadšení v rámci předmluvy čerstvě vydaného paperbacku, kde se tvůrci komiksu zůčastnili natáčení filmu, zůstávají fakta fakty - předloha je tak rozsáhlá, plná jmen i zvratů, že to takhle na ploše devadesáti minut prostě dopadnout muselo: filmoví Losers jsou pouhý kastrát navěšený na "obecně fungující filmová klišé" (kde je sex mezi nejhezčími hlavními hrdiny i zvrat s krevní mstou). A tak lze sdílet aspoň nadšení z toho, že všechny postavy jsou obsazeny bezchybně (Cougar!), je to skvěle nahláškované, dost eye-candy a v druhém plánu to vlastně docela věrně drží onu odpadlicky-béčkovou atmosféru. Ale mohlo toho mít mnohem, ale mnohem víc. Víc stylu, víc všeho. Dotáhnout dialogy, rozkošatit zápletku, ubrat na očekávatelných gestech a zvratech, které nejsou poctou osmdesátkám, ale rychlokvašenou tvůrčí dutinou v tempu jedenadvacátého století. Lenivý Peter Berg by si měl spočítat, že těch pár zpomalených výbuchů už dávno dobrý film nedělá, i když jde od první minuty o přiznané béčko.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Odlehčená týmová tuctovka A-teamu se sexy Zoey....nebylo to špatným hlavně začátek byl dobře rozjetej, ale ta zápletka s tím "pohlcovačem" se my v tom nelíbila a proto 65%.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5.5
Poměrně nudný, ale dobře obsazený akční film s pár hláškami.
kubas369
4 086 bodů
2
Tak tohle bylo vážně slabé ale dokoukat se to dalo, takže dejme tomu.
dana-hrozkova
318 bodů
6.5
Letní, resp. večerní oddechovka s dobrou akcí, slušným humorem, pojatá komiksově, protože z komiksu vychází. Je to taková týmovka s dobře vybranými herci. Asi škoda, že v dnešní záplavě áčkových velkých produkcích lehce zapadne. Ale za mě super akční podívaná jednohubka
tyna-berbrova
270 bodů
4.5
Myslela jsem, že to bude dobrý film, především kvůli obsazení. Bohužel hlavně druhá půlka filmu mě nebavila. Vůbec nechápu kde se stala chyba, ale bylo to dost špatný. Čím déle film trval, tak se zhoršoval a závěrečné scény s výbychy byly docela fraška. Herci se snažili, ale bohužel to film nezachránilo.