The Dirt

77%
The Dirt
The Dirt je americký životopisný komediálně-dramatický film, který sleduje životní osudy členů slavné heavy-metalové kapely Mötley Crüe. Je natočený na motivy autobiografického bestselleru skupiny Mötley Crüe z roku 2001 a vykresluje vše, co byste od života party divokých hudebníků čekali – večírek za večírkem, sex, drogy a rock’n’roll. Sláva má ale vždy i své stinné stránky, a tak se zaplétáme do neúprosného příběhu o tom, co to skutečně znamená, když se z ničeho nic stanete nejslavnější rockovou kapelou na světě.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Nejsem příznivcem příliš zhýralého života, drog a hvězdných manýrů, přesto se na podobné filmy rád dívám. The Dirt o notoricky známé kapele se povedl nad očekávání dobře. Žádné tabu, spousta sexu a drog. Poskládané je to slušně a příběh se vyvíjí srozumitelně a v jedné časové ose. Dobrá práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Příběh o tom, jak se Mötley Crüe stal jednou z nejznámějších rockových skupin v historii. Sex, drogy a rock´n´roll v plné palbě, bez nadsázky a ironie. Drsný a nekompromisní rockový život rockových nadšenců nemající ve svém rebelství takřka žádné hranice. Pro rockery je snímek povinností, pro ostatní také, pokud dlouho nad něčím neskřípali zuby. Od roku 1981 má heavy metalová kapela Mötley Crüe jeden hit vedle druhého, několik velice úspěšných turné a prý i legendárních párty. Drogy, narušování veřejného pořádku, autonehody i smrt v kapele. Chlapci se v žádném případě nenudili a rozhodně je o čem vyprávět. Příběh tohoto snímku je tak striktně přímočarý. Děj začíná dětstvím baskytaristy Nikkiho Sixxe, které se přehoupne do období, kdy se dávala kapela dohromady a jak se postupně z poloprázdných barů dostává do naprosto vyprodaných arén. Snímek je hodně divoký a bláznivý. Fanoušky Mötley Crüe nic z dějství nepřekvapí. Ostatní budou jistojistě na snímek shlížet s otevřenou pusou a říkat si: “No, to snad ne!” Zkrátka a dobře, film je určen pouze pro skalní fanoušky kapely Mötley Crüe, kteří snímku dokáží odpustit i určité neduhy v rámci vyprávění a jisté odbočky do soukromí členů kapel, které svým ztvárněním vypadají divně až podivně a zdají se být takřka zbytečné, jako třeba scéna správného čištění zubů. Snímek přišel krátce po uvedení snímku ´Bohemian Rhapsody´ a tak vznikla otázka, jestli ´The Dirt´ není na tento snímek od Netflixu odpovědí. Srovnávat se však rozhodně nedají. ´The Dirt´ je hodně kontroverzní a místy až šokující. Ale na druhou stranu se musí uznat upřímný pohled na tuto kapelu, která je připomenuta i nemalým množstvím hitů v podobě honosného soundtracku. Opravdu se najde někdo, kdo alespoň jednu skladbu nikdy neslyšel?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Mötley Crüe jsem nikdy hudebně moc nemusel, a tímhle filmem se to určitě nezmění, ale jejich přínos rockové muzice respektuju. Toho hesla "sex, drogy, rocknroll" užívali dosytosti, a byli to vlastně dost tak skety a hovada. Takže jenom dobře, že se je film nesnaží nějak zvlášť glorifikovat (zdravíme Queeny). Scéna s Ozzym top.

Dodatečné informace

Původní název:
The Dirt (více)
  • USA The Dirt
Premiéra v ČR:
22. 3. 2019
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch