Frankenweenie: Domácí mazlíček

68%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Po temných stínech mě Tim opět trochu(víc) zklamal. Chvílemi jsem uvažoval i nad lepším hodnocením ,ale ve chvíly kdy všichni začali oživovat své mazlíčky,už toho na mě bylo prostě moc. Rozhodně zajímavý animák,které umí točit jenom Burton,ale i on už za ten dlouhý čas ztratil špetku svého umu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
"Nesuď knihu podle obalu" se zpívá v závěrečné písničce filmu, v němž hloubka postav nesahá za design loutek, co je ztvárňují. Rovněž se mi nezamlouvá trend poslední internetové dekády, kdy popkulturní odkazy začínají trvale nahrazovat originalitu a humor. Burton je každopádně dávno vyhaslý režisér, takže už nic z toho nebolí. 50 %.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Poprvé mě Burton minul. Temné stíny jsem ještě zvládal, ale tady Burtonovo kouzlo i přes tu příjemnou animaci nefungovalo. 4/10
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Pekné ,milé ,ponuré ,hrozivé ,ale hlavne depresívne!
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Tak asi jsem dětinská, protože zatímco Mrtvá nevěsta se mi nelíbí, tohle ano. Ale zasmála jsem se, když jsem si tady přečetla názor, že Tim Burton je vlastně psychopat. No, jak se říká - "na každém šprochu pravdy trochu!" :-) Nicméně tento film jsem nechala přítelem nahrát pro mého syna, který si pořídil psíka a pojmenoval ho svým jménem Jenda, láska těch dvou je totiž až dojemná. Moc se mi to líbilo, moc mě to oslovilo! Nic proti Kosťovi v Mrtvé nevěstě. Byla to pro mě nejsympatičtější postava tohoto filmu. Ale na Sparkyho přece jenom nemá! To je jednička! :-) :-)
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Frankwein je povedený loutkový film ale narozdíl od mrtvé nevěsty je určen i pro malé a proto je pro mne nepochopitelné proč je film s titulky v kině ale hlavně na DVD.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
Obrazově čistě temné, Burtonovsky kouzelné a s FRANKENWEENIEA všechny magické kompozice krásně vyzařují přes stříbrné plátno. I divák, který nemá rád Burtonovu tvorbu bude spokojen.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
6
hurá! vítejte zpět pane burtone, tvůrce mých nejhorších nočních můr a nejkrásnějších fantazií.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Frankweeniemu jsem chtěl udělit vyšší počet, ale bohužel... příběh není špatný, takový dětský příběh Frankensteina, ale těch pár minut před závěrem s těma velkýma obluda - to už Burtona trochu přehnal. Každopádně, jde o pěkný remake, který se dá řadit mezi Burtonovi slabší, ale lepší než některé.
frantisek-navorka
2 707 bodů
8
Po delší době pro mě zase hodně dobrý Tim Burton!! Zpět ke kořenům. A těch spousta super odkazů. Pecka!