Sociální síť

81%

Komentáře a recenze 57

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Životopisný snímky to je moje. Myslím,že ani není potřeba vyjadřovat se k samotným událostem,které jsou ve snímku zachyceni. Všichni víme Jak Zuckerberg vydrbal se svými partnery a založil tak fenomenální Facebook. Scénáře se ujal člověk nejpovolanější - Aaron Sorkin. On je prostě génius na sociální dramata. Fincher to však celé dokázal velmi precizně zpracovat a snímek má díky tomu spád a slušivé tempo. Naprostá spokojenost.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8.5
Oscarový film Davida Finchera (scénář podle knihy Bena Mezricha The Accidental Billionaires) má výstižný podtitul: Nemůžeš získat 500 milionů přátel bez toho, aby sis udělal pár nepřátel; v české distribuci (mj. Nova Cinema) uveden pod názvem Sociální síť. V roce 2003 se devatenáctiletý student Harvardu Mark Zuckerberg (skvělý Jesse Eisenberg) rozešel s přítelkyní Ericou (scénáristická, resp. literární fikce). Kopačky nevydýchal, na svůj blog dal nejdřív pár urážlivých poznámek o své bývalce a na školní web pod názvem kampusu Facemash natáhl fotky holek z koleje a zařídil, aby se dalo hlasovat o jejich atraktivitě. První online sociální síť se jmenuje Thefacebook; objevují se první investoři, první večírky, první vydělané peníze, první konflikty ... I když se řada zúčastněných včetně Zuckerberga proti své filmové "tváři" ohradila (fabule filmu i knihy je vyprávěna víceméně z pohledu vyhozeného spoluzakladatele FB Eduarda Saverina), biografie fenoménu je zachycena s udivující autenticitou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
V době vzniku filmu byl Facebook naprostý fenomén, stejně jako Mark Zuckerberg a přidávalo se milióny lidé denně. I já jsem kolem toho roku teprve začal s FB koketovat. O to větší muselo byt pro neznalé děni kolem FB zajímavé a mnohdy překvapivé. Do rukou to vzal pan režisér a tak to nemohlo špatně dopadnout.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
10
Já to věděl! Věděl jsem, že Počátek nebude vrcholem letošního roku! Konečně podívaná, která si tu pátou hvězdu zaslouží. Po Buttonovi jsem Fincherovi nevěřil úplně, ale Social Network mě dostala. Ne na 100%, ale na 90% určitě.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Tohle se mi stalo i se Zodiacem. Napoprvé jen fain, postupně se mi ale tenhle Fincher taky dostal pod kůži, a teď (2016) tu pátou hvězdu dát už musím.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Sociální síť je velmi zajímavou ukázkou slušně vystavěného napínavého filmu o americkém snu, přátelství a úspěchu, který má vždy svou odvrácenou tvář. S odstupem času film roku 2010, určitě!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Neuvěřitelně přitažlivé vyprávění které oplývá tenhle film je skvělé. Fincherova režie je jako vždy skvěla, herci jsou super a především film který nám ukázal nejen kladné ale i temné stránky Facebooku. Není to úplně super ale na ty čtyři hvězdičky to je.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Vskutku zajímavý filmeček, který díky Fincherově režii dostává úplně nový rozměr. Navíc herci hrají jako o život, scénář jim dává náležitě vyniknout, ale hlavně mi opět (jako vždycky) Fincher ukázal, proč je jedním z nejlepších režisérů, jaké jsem kdy zažil.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hodně dobře natočené, Fincher je prostě Fincher, ale jinak běžný životní příběh o vybudování firmy, který nenabízí nic závratnýho. 68%
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
7
Film jako takový byl výborný a zajímavý, byl výborně režírovaný i zahraný. Je zajímavé, že facebook byl populární mezi lidmi již v době, kdy ještě nebyl světovým fenoménem. Tím se stal až po masivní lživé kampani nových majitelů akcií (jestli si vzpomínáte, tak světová media, hlavně televize, rozmázla nějakou přihlouplou zprávu, že nějaká fotka kojící ženy někde bla bla bla a že se světové mínění bla bla bla může vyjádřit na facebooku). Nevím jak vy, ale já někde potkat takového člověka jako byl Zukerberg, již jen z principu bych mu ji natáhnul, tak moc mi byl nesympatický, tak skvěle to ten herec zahrál.