Zelený sršeň

67%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Velmi dobrá adaptace známého komiksu,kterému velice prospěl ten komediální nádech. Ono vlastně už obsazení Setha Rogena slibovalo nějakou ulítlou šílenost,která se vlastně i na půl dostavila. Některé scény jsou tak zábavné,že jsem u nich brečel smíchy. Od Waltze jsem čekal přece jen trochu více,ale to nedávám za vinu jemu,ale scénáři. Akční scény jsou dobře provedené a dynamicky natočené. Gondry je obrovský talent,kterému očividně nedělá problém natočit jakýkoliv námět.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Další maskovaný hrdina v boji proti zločinu. Tentokrát je to The Green Hornet. Snímek je založen na stejnojmenné rozhlasové sérii někdy z třicátých let, podle které také mezi lety 1940 až 1993 vycházely příběhy v komiksové podobě. A co zřejmě málokdo ví, koncem šedesátých let se námět stal slavným díky televiznímu seriálu pod stejným jménem, tedy 'The Green Hornet' (1966), kde si roli pomocníka Kata zahrál slavný Bruce Lee. Filmová verze samozřejmě plánovaná byla taktéž a nejvíce se o tom diskutovalo v letech devadesátých. Nic naplat, dopadlo to nakonec až v roce 2011. A dopadlo to dobře. Dobře to bylo i v tom směru, že nyní jsou po vizuální stránce daleko lepší technické možnosti, než kdy byli dříve. Také se málo ví, že původně byl do role padoucha obsazen Nikolas Cage, který to nakonec odmítl. Nahrazen byl rakouským hercem, který se předtím v záporné roli úžasně předvedl ve snímku 'Hanebný parchanti' Quentina Tarantina, kterým byl v Hollywoodu od této doby silně doporučován. Aby se opět plnohodnotně blýskl neměl sice moc prostoru, ale svojí výraznost má. Opravdu z něj nejde strach? To je otázka, která se tu hodně často probírá. Snímek 'Zelený sršeň' se plně veze na popularitě tzv. buddy filmů, převážně z dob osmdesátých a devadesátých let a kupodivu, stále to funguje. Jeden charakterově vážnější, druhý užvaněnější, vzájemně se pošťuchují a jsou si oporou, jdou z jednoho trapasu do druhého, avšak ve svých zájmech stále kupředu k úspěšnosti. Vyrovnanost akce se zábavou v naprosté dokonalosti, takže spolu z dobře napsaným scénářem, ve kterém se v ničem razantně netlačí na pilu a naopak se všemu dává volný průběh, v rámci popcornové akční zábavy není co ztratit. Ať je to podle komiksu nebo coby běžný film s námětem o hrdinských nadšencích, v rámci filmové zábavy a odpočinku to potenciál má.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Velmi zdařilé. Nečekal bych od Gondryho takový film, ale možná tím líp. Michel očividně zná klišé žánru a umí je jak bořit, tak jich využívat. Bavil jsem se celou dobu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ne každá adaptace komixu (nebo rozhlasové hry) může dopadnout tak skvěle jako Kick-Ass. Hlášky na mě zas tak moc nefungovaly, Cameron vypadala strašně (prostě jakoby měla slavit půlstoletí ale hraje zase tu svou pubertální 30ku), ale tím největším zklamáním pro mě byl Rogen, který mi přišel místy neskutečně otravný (ale asi to byl záměr, když si to chlapec sám tak napsal :) Takže nakonec tou nejzajímavější postavou se stal Kato, nejen díky tomu nevšednímu umění uvařit dokonalé kafe :) Asi nejzábavnější scéna je mezi Francem a Waltzem v úvodu. Takhle vypadat celý film tak je to bez debat za víc. 6/10
sabule
14 227 bodů
8.5
Comicsový hrdinové to mají těžké,ale když se k nim přidá povedený pomocník a sexy návnada je o srandu postaráno a akční blázinec se může rozjet naplno!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Povedené bitky a
  • akce
  • vizuál
  • záporák
  • klaďas
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
vsetko zle... rogen je extremne nesympaticke hovado, akcne sceny su absolutne nudne, humoru je minimum a pozostava vacsinou z gay narazok hlavneho dua... jediny co za nieco stoji je chris waltz snaziaci sa budit respekt ako gangster (je to vtipna postava ale humorna stylom ako z uplne ineho filmu) a zaverecna akcia (a likvidacia hlavnych zaporakov)...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Seth Rogen a Jay Chou si tenhle film ukradli pro sebe. Nestačil jim vůbec nikdo, ale zvládli to skvěle a utáhli to. Christoph Waltz mě trochu zklamal, ale jde o to co mu dovolil scénář. Začátek měl skvělej, ale potom šla jeho postava rychle do kopru. Přítomnost Cameron Diazové jsem nepochopil. Na můj vkus příliš obstarožní sexbomba. Michel Gondry mě zatím ničím obvzlášť nezaujal, ale tenhle film se mu doopravdy povedl. Mě film bavil a syna ještě víc. Takže jestli chcete vzít kluka okolo 11 let do kina vřele doporučuju. Budete se bavit.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Není nic lepšího, než když se další filmový rok rozběhne s takovou odpočinkovou neotřelou pecičkou. Hodně dlouho jsem si říkal jak si s takovým materiálem poradí ze všech stran uznávaný Gondry. Poradil dobře, co dobře přímo na výbornou a nebýt tak nesympatického Rogena, ke kterému si prostě během filmu nemůžete vytvořit nějaký pozitivní vztah pálil bych plný počet. Seth hraje takovýho hňupa až to není pěkný. Toto a zbytečné 3D je jediná výtka k tomuto jinak svěžímu akčnímu filmu, který si na nic nehraje a jen vás dvě hodiny baví občas místy dost zvrhlou zábavou. Všechno zapadá tam kam má a nad tím vším zase krauluje Waltz. Ten chlápek je prostě k nezastavení a jeho Chudnofsky je jednoduchým ztělesnením zla. Zabíjel to v parchantech, extrémně to zabíjí i tady. Franco, Furlong a spol by mohli vyprávět :) s klidným svědomím 80.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Skvělá oddychovka u které jsem se i párkrát zasmál. Neni to nic extra ale líbí se mi nápad toho, že hlavní hrdina je vlastně uplnej tupec a bez svého pomocníka by byl uplně na hovno. ta 4. hvězdička je za rvačku mezi Katem a Brittem! To byla jednoznačně nejlepší scénka v celym filmu.