Osamělý jezdec

69%
Osamělý jezdec

Indiánský bojovník Tonto (Johnny Depp) se dělí o dosud nevyřčené příběhy, které způsobily proměnu Johna Reida (Armie Hammer), muže zákona, v legendu spravedlnosti – společně s diváky se vydává na divokou jízdu plnou velkolepých překvapení a humorných neshod, které musejí oba rozpačití hrdinové překonat, aby dokázali společně bok po boku bojovat s lidskou chamtivostí a korupcí. (oficiální text distributora)




Recenze: Osamělý jezdec

Kinobox.cz
50%

Osamělý jezdec bojoval od počátku o svou existenci pro přemrštěný rozpočet, díky čemuž museli tvůrci proškrtat scénář, aby se vešli do studiem požadované částky. Neškrtali dost. Řada scén má charakter vaty, rámování příběhem malého chlapce je zbytečné a i na ploše dlouhých 150 minut si tvůrci dovolí hned několik dějových kotrmelců bez řádného vysvětlení...


Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Režisér Gore Verbinski realizoval absurdní nápad - přesadit Jacka Sparrowa z Karibiku na Divoký západ. Nic proti crazy westernové komedii, ostatně spagetti westerny taky začínaly jako parodie a dnes je z nich regulérní žánr. Podmínkou je zachování reálií a určitých rituálů (byť v parodické podobě) - to se tvůrcům povedlo, ale vzápětí to zadusali pod zem příšernou rozvleklostí. Spousta vtipných hlášek a nápadů se tak ztratila v nudně dlouhé stopáži, kterou neocení ani skalní fandové Johnny Deppa. Chtělo to ostré nůžky na max stopáž 110-120 minut a mohlo být líp.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Jeden z nejhorších filmů s Johnny Deppem, přesto je to koukatelný akčnědobrodružný film. Akce je tam dost, ale někdy je komediálnost zbytečná. Kdyby byl příběh vzat trošku vážně, věřím, že by byl i lépe příjat a hodnocen. Pro mě slušný film, který měl ale vyšší potenciál.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Takový film na stříbrném plátně hodně dlouho nebyl. Jedná se o ryze zábavný popkornový westernový příběh, kde svá společná dobrodružství prožívají indián Tonto a jakýsi John Reid coby Osamělý jezdec. Ne, nic rodokapsového tu nehledejme, neboť nic takové tu prostě není. Ani s realitou to nemá nic společného a hledání něčeho takového by bylo hodně pokrytecké. Co si takhle připomenout Luckyho Lucka? Motivy divokého západu jsou však plně zachovány a v takovéto vizuální podobě jsou dané scény vskutku ohromující. Dobrodružný žánr byl ve své zábavnosti zcela naplněn a je vidět, že představitelé hlavních dvou postav, tedy Johnny Depp a Armie Hammer, si to náležitě užili. Největší vadou na kráse je ale stopáž celého filmu. Dvě a půl hodiny je na takový film opravdu moc. režisér Gore Verbinski je na to sice od svých několika Pirátů z Karibiku zvyklý, ale tady se to prostě nehodí. Zas tak bohaté dějství scénář neobsahuje. Přesto se jedná o vyjímečný film, který sice každému nepadne do noty, ale který si plně zaslouží své místo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Lone Ranger (více)
  • USA Osamělý jezdec
  • USA The Lone Ranger
  • USA A magányos lovas
  • USA Jezdziec znikąd
  • USA Lone Ranger
  • USA O Cavaleiro Solitário
  • USA O Mascarilha
  • USA Usamljeni rendžer
  • USA Vienisas klajunas
  • USA Самотният Рейнджър
Premiéra v ČR:
4. 7. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
215 mil. USD
Tržby:
260,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Osamělý jezdec je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch