Temná tvář Brooklynu

73%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Konečně zase pořádné kriminální drama a tak trošku i gangsterka. Bruce Willis si odskočil prakticky na pár záběrů, vydělal "pár dolárků" a zase může věnovat rodině a věcem, které ho baví. Dělá to dobře "kluk jeden plešatej" :) Stejně dobře a navíc vážně dělá své řemeslo Edward Norton. Skvělý příběh, skvělé zpracování a navíc úžasný výkon v hlavní roli novináře s Tourettovým syndromem. Chvíli film připomíná Všechny prezidentovy muže, ale je daleko přehlednější a uhlazenější. Padesátá léta se podařilo ztvárnit skvělé, celé do sebe zapadá jako kolečka v luxusních hodinkách.. ale není to až taková pecka, že bych filmu dal 100%. Každopádně mě snímek potěšil a nelituji téměř dvou a půl hodin u něj strávených.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Úplně to tam Edward Norton nemá (rozhodně ne tolik, kolik by chtěl) a ani hudba nefunguje tak dobře, jak jsem podle vypuštěných úryvků doufal. Přesto si mě Motherless Brooklyn získalo. Norton-režisér vypráví poctivě, přehledně a s citem, Norton-scenárista úhledně dávkuje jednotlivé informace, aby to ke konci do sebe všechno pěkně zapadlo a pak je tu samozřejmě Norton-herec, který je v roli přesně tak dobrý, jak by člověk od někoho jeho formátu čekal. Přestože filmu vesměs chybí prvek překvapení i nějaké údernější pasáže, ke konci jsem byl dojatý. Proč? Částečně proto, že tyhle čisté příběhovky, technicky precizní, hvězdně obsazené a dobře zafinancované, se už moc netočí. A je to takový průsečík mých oblíbených žánrů a stylů. A možná i pro tu poslední opravdu dobrou roli Bruce Willise, jehož Frank má sice de facto pouhé cameo, ale trefnější tečku za jeho hereckou kariérou ve filmech, kde mu na něčem ještě záleželo, by jeden pohledal.
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
9.5
Na tento film jsem se podíval baz očekávání. Popravdě jsem na něho přišel na základě poměrně hodně vysokého hodnovcení. Byl jsem příjemně překvapen a o to lepší zážitek jsem ze shlédnutého filmu měl. Detektivka z 50. nebo 60. let má pro mě zvlášť příjemnou atmosféru. Předejte si k tomu famózní
  • příběh
  • herecké výkony
  • dobové vykreslení společnosti
RafCapone
RafCapone
499 bodů
8
Scénář - Pěkně odvyprávěný příběh s dobrým dávkováním. Na některé věci se zapomíná a nejsou dořešené a ve výsledku fajn.
Režie - opakující se typ záběrů někdy přerušeny zajímavými nápady, střih pěkný.
Hlavní role - sledujte v originálním znění.