Orel Deváté legie

67%
Orel Deváté legie
Plakát traileru

Dobrodružné drama z dob římského impéria se stoupající hvězdou stříbrného plátna Channingem Tatumem v hlavní roli. V roce 140 n. l. se dva muži, římský voják Marcus a jeho otrok Esca, vydávají na nebezpečnou cestu na sever za hranice dosud známého světa, aby se postavili divokým severským kmenům a získali nazpět ztraceného Orla Deváté legie...




Recenze: Orel Deváté legie

Kinobox.cz
70%

Gladiátor byl, je a nejspíš bude jenom jeden (částečně i proto, že dnes už si podobný Rkový velkofilm nikdo nedovolí natočit). Coby skromnější epizoda s velmi dobrou (myšleno realisticky vypadající) atmosférou ze slavné říše ale Orel Deváté legie funguje více než slušně.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to tak strašně blízko k moc povedenému filmu! Bohužel za ty peníze to opravdu nejde. Všichni se ale snaží, co jim síly stačí. Nebýt nefunkčního závěru, klidně bych dal čtyři hvězdy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tahle cesta o zjištění pravdy, jak dopadla slavná Devátá, mohla dopadnout určitě lépe. Nebýt výborné úvodní bitvy, tak by se v první polovině vlastně nic nestalo, naštěstí pak už to bylo o poznání zajímavější a živější. Ale stejně jako u podobného Centuriona je tu spokojenost jen tak napůl....6/10
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Nečekaně snesitelný historický flák, kterému by sice slušel vyšší rozpočet, ale jinak celkem válí. Atmosféra pracuje na plné obrátky, herci jsou vybraní více než dobře, tempo se drží od první do poslední minuty (skvělá je především finální "naháněčka" v lesích) a dokonce to nemá ani nejpitomější vývoj děje. Škoda jen nízké krvavosti (PG13 sucks), kterou by měla dohnat DVD verze. Sympatická jednohubka ze starého Říma.

Dodatečné informace

Původní název:
The Eagle (více)
  • Velká Británie Orel Deváté legie
  • Velká Británie The Eagle
  • Velká Británie A Águia da Nona Legião
  • Velká Británie El águila de la novena legión
  • Velká Británie The Eagle of the Ninth
Premiéra v ČR:
21. 4. 2011
Distributor:
HCE
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
27,12 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Orel Deváté legie je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch