Predátoři

68%
Predátoři

Robert Rodriguez, režisérský desperádo se stylovým rukopisem (Sin City, Grindhouse: Planeta Teror), stvořil zbrusu novou kapitolu Predátoří ságy. Přestože režii Predátorů přenechal Nimródu Antalovi, film se natáčel v jeho Troublemaker Studios, aby měl nad svým „dítkem“ co nejlepší dohled. Hlavní role se ujal držitel Oscara za film Pianista, herec Adrian Brody (King Kong, Svěrací kazajka), kterého doplňují herci jako Laurence Fishburne (Matrix), Topher Grace (Spider-Man 3) či Alice Braga (Já, legenda). Elitní žoldák Royce (Adrian Brody) je unesen na neznámé místo, stejně jako další, zdánlivě náhodně vybraní jedinci. S výjimkou jednoho zneuznaného lékaře se však jedná o nejnebezpečnější zabijáky, žoldáky a odsouzené trestance, kteří byli na toto místo dopraveni pouze pro to, aby se stali živou kořistí pro novou rasu Predátorů. I když by nejraději pozabíjeli jeden druhého, musejí se, pokud chtějí přežít, proti společnému nepříteli spojit. Vedení skupiny se tak ujímá Royce a skutečný boj o přežití začíná… Film Predátoři je volným pokračováním filmů Predátor (r. John McTiernan, 1987) a Predátor 2 (r. Stephen Hopkins 1990). Nicméně sám Rodriguez, jako velký fanoušek žánru i původního filmu, nechtěl vytvořit pouhé pokračování či remake. „Predátoři nejsou pátým či šestým pokračováním série, ale prvním. Chronologicky by jste se na tento film mohli podívat ihned po původním Predátorovi a dostali tak jasný, ucelený příběh.“ dodává Rodriguez.




Recenze: Predátoři

Kinobox.cz
75%

... a dokonce to nemá úplně blbý scénář, což je v tomhle žánru stejná vzácnost, jako dospělý heterosexuální dělník a fanoušek fotbalu dojímající se u série Twilight.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Zajímavý upgrade,který predátorovi přišel vhod. Největší plus je přesun na jinou planetu a větší počet hlavních postav,které se utkají se samotnými predátory. Snímek má spád a velmi dobré tempo. Překvapil mne Adrien Brody,kterého jsem si do té doby nedokázal v takové roli představit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Osm nejnebezpečnějších vojáků a zločinců Země se ocitnou v neznámé džungli na cizím planetě. Tam je začne lovit neviditelný nepřítel, takže aby zůstali naživu, jsou donuceni navzájem spolupracovat. Tak by se krátce dal shrnout námět dalšího snímku o nejznámějším mimozemském zabijákovi. Hned po Vetřelci samozřejmě. Slibuje to honosnou podívanou, což by mohlo i být, ale k celkovému poznání přeci jen něco důležitého chybí. A tím je daleko větší originalita, neboť se tu opakují mnohé situace ze zcela prvního příběhu s Arniem a je to škoda. Natočeno je to brilantně a velkolepě. I atmosférou si to jde svou cestou, čímž je vidět, že se tvůrci nesnažili napětím kopírovat původní film. Ale když se děj stává velmi předvídatelný, nelze očekávat honosný filmový zážitek. Celkově se ale jedná o daleko povedenější počin, než byli minulé dvě spojení právě s oním Vetřelcem. Nebyl zde opomenut ani multikulti index, takže tu máme různé lidské rasy a aby toho nebylo málo, tak i ženu. Funguje to však dobře, takže k tomu nemůže být jediná výtka. Celkově film vyznívá spíše jako remake s krapet pozměněným příběhem, tudíž se bude pro mnohé zdát zcela zbytečným. Nebýt připomínky na události vzpomínaného prvního snímku, mohl by tento fungovat jako zcela samostatný film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Asi nejvíc to vystihuje kocourův komentář. Protože jsem pár hodin z kina a vážně můžu řict, že noví Predátoři vyšumí z hlavy dost rychle.. Sice nejde říct, že by to bylo špatné, nebo že bych se nudil, ale zůstává ve mně pouze pocit rutinní dobře odvedené práce. Což ale suma sumárum, po různých AvsP, nakonec taky není vůbec špatné vysvědčení...6/10


Dodatečné informace

Původní název:
Predators (více)
  • USA Predátoři
  • USA Predators
  • USA Predator 3
Premiéra v ČR:
8. 7. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
127,23 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Predátoři je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Predátoři


Podobné