Ip Man 2

78%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Nadšení které u mne IP Man přivodil neuvadá,ba naopak ještě více narůstá. Druhý díl v ničem nepolevil a nabízí nám další kapitolu neuvěřitelného života mistra Ip. Opět se tak setkáváme se starými známými a můžeme jim držet pěsti v jejich těžké životní situaci. Donnie Yen je ve své roli snad ještě přesvědčivější a bojové scény jsou záležitostí pro fajnšmejkry. Jsou totiž velmi dobře natočeny.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Ip se uchýlil do Hong Kongu a začal od znovu, vybudoval si zpět titul mistra bojových umění a začal ho vyučovatt... Až do te chvíle se mi film líbil a byl jsem spokojený s tím, že neztratil kouzlo prvního dílu. Ale pak se to stalo.. Film se změnil v křížence Krvavého sportu a Rockyho 4. I když je to stále velmi dobrá Kung-fu podívaná, první díl rozhodně není překonán. Okupace Japonci, skvělý příběh a dokonce i lepší souboje.. v tom všem měl Ip Man 1 navrch.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
U mě asi stejná spokojenost jako v jedničce. Ip Man změnil prostředí i soupeře, a ikdyž jsem tady až na závěr postrádal nějakou bezva bitku (snad jen škádlení s výborným Sammo Hungem bylo hodně fain), tak příběh Mistra Mana si prostě nejde nezalíbit. Navíc to vypadá, že i v Číně mají nakoukanou Stalloneho pecku Rocky 4, protože ta podobnost nemohla být čistě náhodná. 7.5/10
headhunter
headhunter
10 287 bodů
6
Tak pro mě je to po brilantní jedničce zklamání, hold laťka byla příliš vysoko.Trochu mi vadilo, jak okatě byla "západní" část osazenstva filmu vykreslena jako banda stupidních mamlasů, zatím co ta "asijská" jako skromná přemýšlívá komunita "skoromnichů".
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9
Druhé pokračování epického a nezapomenutelného filmu o nezapomenutelném muži. Ip Mana jsem si hned oblíbil a proto nebyl pro mne problém si dopřát druhý díl, který za to stál. V tomto dílu je hezky čitelné, jak se z nepřátel mohou stát velcí přátelé. Wing Chun mě opět nezklamalo a vždycky jsem na jeho pohled byl uchvácen. Druhý díl mě do jistých měr vůbec nezklamal, nicméně jednička je originál.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
8.5
Druhý díl o legendárním mistrovi bojového umění jung-čchun je s jedničkou srovnatelný, používá podobný vzorec, zážitek z filmu je tím pádem přibližně stejný, avšak výrazně se změnilo prostředí a doba. Příhodně vykresleni jsou i zlouni ze západu, nejdokonalejší souboje a hudba nikdy neomrzí.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
ani o trochu horší než 1. Díl, kdybych si pustil oba dva díly v jeden večer hned za sebou, tak ani nepoznám že se jedná o dva filmy, tohle pokračování totiž začíná přímo tam, kde jednička končil a jede na úplně stejné vlně a ve stejném solidním tempu jako 1. Díl, Donnie Yen opět jede neskutečné bomby.
Aisen
Aisen
76 bodů
10
Nejlepší série o kung-fu, bezchybná!
jan-istvanek
56 bodů
8
NO tak jízda pokračuje dál, opět skvělá akce, přijatelný scénář a suprově propracované bojové scény. Občas to trošku zaskřípe při snaze vykreslit záporácký zápaďáky co nejvíc ve špatném světle, ale i tak dostatečně zábavné. Uvidíme co nabídne další pokračování a jsem zvědavý, kdy konečně přijde Bruce Lee.