300: Vzestup říše

67%

Komentáře a recenze 63

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
No řekl bych,že to bylo o něco horší než Bitva u Thermopyl,ale furt se jedná o kvalitní podívanou ve které se furt něco děje. Jediné co bych vytkl byly ty bitvy na moři,které po chvilce začaly mírně nudit a působily stereotypně. Jinak jsem nadmíru spokojený jak s obsazením,tak s dějem. Klidně bych si dal ještě jedno pokračování.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Pokračování epické ságy a opět podle komiksu Franka Millera tentokrát pod názvem ´Xerxes´. Vizuální dokonalost, neutuchající válečná vřava tentokrát na hladině oceánu a atmosféra hustá, že by se dala krájet. Když se to však porovná s předchozím snímkem ´300: Bitva u Thermopyl´, jedná se o zcela jiný vizuální obraz. A je to dobře. Nikdo tak nemůže režiséra Noama Murrovu obvinit z vykrádání Zacka Snydera. Ani Noam Murro však nic neponechal náhodě, a zrežíroval akci, nemající do této chvíle obdoby. Využitím CGI efektů se vytvořilo mnoho prostoru na vytvoření scén, které by jinak po technické stránce nebyli možné uskutečnit. Hladina oceánu je prostě hladina oceánu. Snímek svou podstatou opět zavěsil laťku hodně vysoko.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Nuda k uzoufání, ač rozhodně ne tak technicky trapné, jak jsem čekal. V podstatě na úrovni Snyderovy třístovky, jež měla tu výhodu, že to nebylo tak strašně okoukané. Jinak typická dvojka podle šablony jak z osmdesátých let. Bezradnost, kde hledat alespoň minimální ozvláštnění, byla místy legrační.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Mě se film 300: Vzestup říše líbil možná ještě o trochu víc, než jednička. Jednička mi přišla hodně přehnaná a tady ten druhý snímek mi přišel trochu zábavnější. Je to ale zřejmě tím, že si trpím na krásnou Vesper, tedy Evu Green, která mě dokáže oslovit zřejmě i v sebevětší ptákovině.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Oproti jedničce je kladen větší důraz na příběh, exteriéry jsou rozmanitější a "červená" akce se chvílemi snaží navodit dojem skutečné bojové strategie, což považuji za dobrý krok narozdíl od jednotvárného sekání a nekonečných slow-motion za dob Snydera (i když zpomalovaček si i zde užijeme až až). Avšak jediné, co v mých očích pozvedá tuhle chladnou, vizuálním bordelem zatíženou přehlídku břišáků a hrdinských frází lehounce nad úroveň jedničky, je hlavy řezající, očima vraždící, tvrdě souložící a při tom všem až nehorázně přitažlivá sexy Eva Green, která obdařila svou roli takovým charismatem, že Leonidas by před ní rychle strčil hlavu do písku. Kvůli ní nejenže přihazuji hvězdičku navíc, ale dokonce prohlašuji druhé 300 za velmi, ale skutečně velmi příjemnou a vzrušující ztrátu času.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Vizuálně povedené až na nadprůměrné množství krve. Hodně drsné, krvavé a boje kvalitní. Ale toto dílko už není tak výtečné jako předchůdce.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5
Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore.
  • Eva Green
  • nudná kopie originálu
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Vynikající!!! Nebýt originality jedničky, tak bych se nebál říct že je dvojka lepší jak jednička. Hodně jí šlape na paty. Prostě audiovizuální zážitek (s pár prsama navíc). Nejlepší na tom asi je, že se děj odehrává ve stejném čase jako je bitka Leonidase s Xerxesovou armádou, takže se tyto dva filmy krásně doplňujou. Zpomalené záběry a spousta krve, to by přeci nebylo 300, kdyby to tam nebylo. Eva Green je výborná, od líčení až po herecký výkon. Soundtrack taky nemá chybu. Jediná drobnost, která mi maličko vadila, že jde vlastně hlavně o bitvu na moři, což není uplně ono, ale o to tvůrcům šlo, tak proč ne. Hlavně že se to povedlo. 90%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Všichni tu říkají, že hlavní hrdina je nevýraznej, ale třeba to bylo naschvál, třeba měli vypadat Atheňané jako největší buzny, aby vynikli Sparťané, teda alespoň tohle mi příjde jako jedinej důvod, proč obsadili do hlavní role takovýho šaška.. Další nelogická věc je použití grafické krve, která je odporná, ve Spartakovi mi vůbec nevadí, ale tady se to prostě nehodilo, vypadalo to debilně, no ale abych nebuzeroval, tak musím pochválit Evu Green, která je prostě božská, pro mě je tohle hlavní postava celého filmu. Eva si svojí postavu strašně užila a dala do toho všechno, jen kvůli ní dávám 3*, protože jinak mě to dost nasralo. Je fajn že to rychle utíká a pořád se tam něco děje, žádný zbytečný kecy, prostě se jde hned na věc, asi jediné výhody. Bohužel od začátku víte jak to skončí, což je taky dost na hovno, ale tak neudělám nic no. 60%
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
300 je zpět ! A opět ve velkym stylu. Určitě potěší cameo několika postav z předchozí části. Vizuál je opět strhující. Způsob výpravy příběhu trochu zaostává za prvním dílem. Napravuje to však epičnost bitevních scén. Themistokles nemůže ani zdaleka konkurovat charismatu Leonida. Naopak Eva Green jako Artemisie je více než skvělá. Celkově se film originálu nevyrovná. Ale rozhodně mu ostudu neudělá. Muselo se čekat dlouhých 8 let. Ale výsledek stojí za to.