Rudý úsvit

53%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Tuhle dobu prostě nepochopím. Proč se točí jeden zbytečný remake za druhým. Tento snímek postrádá jakoukoliv dějovou logiku a snad kromě velmi dobré akce nedokáže nabídnout nic jiného. Naštěstí té akce je zde opravdu hodně a Chris Hemsworth je dostatečně charismatický na to,aby film dokázal i přes svou naivitu pobavit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Skupina teenagerů se snaží zachránit své město před invazí severokorejských vojáků. A tím je řečeno vše. Ano, jedinou větou se dá odříkat celý děj. Amerika je opět napadena, tentokrát severokorejskou armádou. Jedná se o remake původního snímku z roku 1984 a nebo ne? Jak se to vezme. Svádí k tomu účast studentů, ale to je asi tak vše. Prvních deset minut to vypadá na běžný teenagerovský příběh, ale když z ničeho nic z nebe začne padat horda parašutistů a objeví se první mohutné výbuchy, rázem je všechno jinak. Nastupuje nonstop akce, která nenechá vydechnout a která se zastaví až těsně před závěrečnýma titulkama. A jeden nestačí zírat, jak se náhle z obyčejných studentíků stanou takřka profesionální žoldáci. Vlastně tu už chybí jen Chuck Norris, který si něco takového také vyzkoušel v roce 1985 ve snímku ´Invaze do U.S.A.´ Je to prostý akční videofilm, jakých jsou tucty. Nejedná se tedy o první případ, kdy se na skvělý film navázalo akčním rošambem takřka bez rozmyslu. Tak co s tím? S původním snímkem je to prostě neporovnatelné. Děj žádný, jen střelba, výbuchy, zase střelba a zase výbuchy. Jako nemilosrdný akční videofilm, u kterého se nepřemýšlí, se to dá divácky zvládnout. Proč, z jakého důvodu a co tím vlastně chce kdo dosáhnout není centrem diváckého zájmu. Akční fandové tu mají doslova žně. V rámci dějství a nějakého zájmu, bohužel.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
jedna z veci ktore som pocas sledovania nedokazal prekusnut je fakt ze to je severna korea ktora napadne ameriku (ak vezmeme v uvahu velkost ich armady a fakt ze su na pokraji hladomoru) a ta s tym nedokaze nic spravit (dojde i na vysvetlenie preco, ale to je len stupidne). inak to nie je tak zle a byt mlade decko tak som asi vo vytrzeni! hemsworth ako vodca wolverinov je sympatak, ale totalne mi nesadol josh peck v ulohe jeho brata ktory sa vacsinou sprava ako totalny dement. zvysok osadenstva vyzera dobre, ale ani jeden z nich nema skoro ziadnu charismu. skoda ze tvorci sa drzali viac menej pri zemi takze neocakavajte nejake akcne krvave orgie (a nedockame sa ani suboja vrtulnik vs mladici ako v originale), ale len par viac menej slusnych akcnych pasazi odohravajuc sa v uliciach mesta a i v lesoch ktore funguju dobre a su i celkom prehladne. ako akcnak pre mladych ktori miluju call of duty skvele ale nic co by z toho spravilo klasiku...
kubas369
4 086 bodů
6
Menší píčovina než jsem čekal. Von už ten původní Rudý úsvit nebyl zrovna hit pro někoho možná kult pro mě ale fuj.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Televize oznamují nějaké plány od rusů a severní korei, den poté nastane útok, umírají rodiny, známý, nejlepší kamarádi atd..., chlapci a děvčata ve věku 18-22 let, jsou motivováni bojovat za svojí zem. Nápad super, ale jakože příběh pokulhával, a to hodně...všechno se stalo moc rychle a nikdo nevěděl proč.
karlik4801
1 942 bodů
7.5
Vše se seběhlo moc rychle, větší vysvětlení by si to to tedy zasloužilo. Ale jde hlavně o tu střílečku, v tom se Red Dawn ukázal dobře. Chybělo mi větší přiblížení postav. Herecky je to zvládnuté, ale režisérsky to není zase taková bomba. Scénář se jeví slušně, jen se to dalo zvládnout mnohem lépe. I tak jsem si film užil a bavil mě. Chris Hemsworth a Josh Hutcherson jsou jediní herci, kteří se aspoň trochu se ukázali. Ostatní se ani nijak ukazovat nemuseli..