The Runaways

67%
The Runaways
Plakát traileru

Floria Sigismondi je zkušená režisérka videoklipů, a nyní se vrhá i na filmovou režii. The Runaways je její filmový debut. Jedná se o životopisný film o skupině The Runaways, která byla v podstatě první dívčí rocková skupina vůbec. Holky v čele s Joan Jett založily skupinu už jako teenagerky, a úspěch se dostavil velmi rychle. Ve skupině ale byly velké problémy s penězi, a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak, takže nastal konec. Ve filmu si zahrály a zazpívaly hvězdy Twilight ságy Kristen Stewart, nebo mladičká herečka Dakota Fanning.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Na můj vkus asi málo kontroverzní (možná kdyby to točil Stone...) Holky jsem vůbec neznal - písničky jakžtakž - takže když je uslyším znovu v rádiu, tak už si ty tváře budu umět přiřadit...Jinak jak říkám - bylo to moc light a místy i překvapivě nudné - naštěstí se film může opřít o Kristen Stewart a hlavně Dakotu Fanning (uff vyrostla nám...), kterým to mimo jiné taky parádně zpívá...6/10
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Filmů o legendách je stále málo a tato zapomenutá legenda si film určitě zasloužila. Filmů o holkách, které se chtějí vymanit ze stereotypu vyžadovaného společenskou konvencí a chtějí žít vlastní život po svém, je ještě méně a o to jsou potřebnější. The Runaways byly první stejně jako Beatles, jejich osud byl však bohužel jiný. Aniž by si to zasloužily. A když pak na konci zaslechnete tu neuvěřitelnou legendární píseň, která Joan Jett proslavila a zajistila, říkáte si, že opravdu mělo smysl na film koukat. Jdu stahovat soundtrack.

Dodatečné informace

Původní název:
The Runaways (více)
  • USA The Runaways
  • USA Neon Angels
Premiéra v ČR:
21. 10. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
3 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění