Fair Game

63%
Fair Game
Plakát traileru

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pradvidvost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontrovezre. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Asi je se mnou něco v nepořádku, ale idealizmus tohohle filmu mě vyloženě obtěžuje. A herci to nezachrání.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Někdy je prostě lepší "oficiální text distributora" nečíst. Konkrétně v tomhle případě je tady dobrá půlka filmu vyspoilerována a s touhle znalostí bych se asi taky většinu filmu dost nudil. Naštěstí za sebe můžu říct, že jsem si film neskutečně užil, k čemuž určitě částečně přispěla i ta neznalost, stejně jako u "podobného" Nothing But the Truth. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Příběh vychází z ostře sledovaných memoárů Valerie Plame, kterou ve filmu ztvárnila Naomi Watts. Film se natáčel ve Washingtonu a New York City a popisuje z pohledu manželského páru právě Naomi Watts a Seana Penna praktiky Bushovy administrativy v Iráku. Nabízí se pochopitelně otázka, do jaké míry se jedná o autorskou licenci a jak je celá verze války v Iráku aktuální. Na druhou stranu, buďme upřímní. Co konkrétně jsme se o aféře Watergate dozvěděli z legendárního filmu Všichni prezidentovi muži? Objektivní výhodou je každopádně žánr snímku, kterým není ani tak drama špionážní, jako drama rodinné a oba hlavní herci pochopili zadání na jedničku. Film byl v oficiální soutěži na MFF v Cannes a byl předveden již na řadě festivalů. Hudbu složil John Powell, který spolupracoval na celé Bournově sérii a v portfoliu má celou Hollywoodskou kariéru Douga Limana. Režisér byl tentokrát osobně za kamerou. Fair Game je zbytečně přehlédnutý film, který nabízí skvělé herecké výkony, nadstandardní řemeslo a především vás nenechá po celou dobu vydechnout.

Dodatečné informace

Původní název:
Fair Game (více)
  • Spojené arabské emiráty Fair Game
Premiéra v ČR:
5. 5. 2011
Distributor:
HCE
Země původu:
Spojené arabské emiráty, USA
Rozpočet:
22 mil. USD
Tržby:
25,81 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Fair Game je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch