Nezapomeň na mě

71%
Nezapomeň na mě
Plakát traileru
Romantický film se současným idolem všech dívek Robertem Pattisonem, který je podle časopisu People jedním z nejvíce sexy mužů planety. Do dívčích srdcí se nesmazatelně zapsal svými rolemi v sáze Stmívání a v Harry Potterovi. Ve filmu „Nezapomeň na mě“ hraje rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Dlouho se zdálo, že je to nadprůměrný teenagerský film.. napůl romantický, napůl rodinné drama. Vůbec jsem však nečekal, co mě čeká na konci. Ne, že by to bylo tak ohromující, ale mě to vzalo. Film má hlavu i patu, není to přehrané a herci se snažili.. nakonec 10% navíc za závěr filmu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Jednoho krásného dne se potkali. A od té chvíle se pomalinku a opravdu opatrně začal mezi nimi vznikat vážný vztah. Nic tedy neobvyklého od přirozeného normálu. Jenomže tady je to charakterově přeci jen krapet složitější. Oba dva mají ve své minulosti určitou tragickou událost u svého blízkého a každý se s tím vyrovnává jinak. On je neustále v nějakém maléru, ona naopak žije naplno. Opravdu z něčeho takového může mezi nimi něco vzniknout? O tom ve své podstatě tento snímek je, který má, kromě přirozeného romantického motivu, v sobě i nějaký ten moralizační aspekt pro poučení. A kdo hledá něco, jako ´Romeo a Julie´, samozřejmě odehrávající se v současné době, tento snímek je jasnou volbou. Jen od toho nic světoborného neočekávat. Film může být pro mnohé divačky přitažlivý už vlivem účasti Roberta Pattinsona, který je v mysli divaček od, ve své době ještě stále uváděné, série ´The Twilight Saga´ (2008-12), takže podle toho se k tomu může přistupovat. Což o to, romance a vůbec milostné atmosféry je tu více než dost, ale když se vývoj děje houpe jak na houpačce, spíše to vyvolá diváckou mrzutost. Oba se setkají a něco prožijí, aby nakonec šli zase od sebe, aby se zase později sešli a něco prožili. A takhle je to stále dokola, což se brzy stane dost otravný. Ale obě postavy mají něco do sebe, neb prožívají svůj vlastní životní vesmír a to bez ohledu na fakt, co si o nich ostatní myslí. A možná i to je důvod, proč taková milostná etuda nakonec skončila tak, jak skončila. Po filmové stránce se však závěr nepovedl, neboť emoční stránka věci nefunguje, jak by správně měla. Snímek má divácký potenciál tak na půl. Tahounem je skutečně Robert Pattinson, čímž se zájem více zvedá, ale to je asi tak všechno. Bez něj by nejspíš vyšuměl, ale co si budeme povídat, to hrozí i s Pattinsonem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Překvapivě to není odporná urážka lidského vkusu, ale jen špatný film bez atmosféry a stupňování děje, zato však s lacině podbízivou poslední pětiminutovkou. Pattinson se sice povětšinou stále tváří jako na place Stmívání, ale tahle role mu docela sedla a při hádkách s Brosnanem jsem jim snad i věřil. To ale na prázdnotě filmu (v kontrastu s trapnou snahou šokovat) nic nemění.


Dodatečné informace

Původní název:
Lembranças (více)
  • USA Nezapomeň na mě
  • USA Lembranças
  • USA Na me thymasai
  • USA Nezabudni na mňa
  • USA Recuérdame
  • USA Souviens-toi de moi
  • USA Twój na zawsze
  • USA Помни меня
Premiéra v ČR:
25. 3. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch