Legenda o Tarzanovi

62%
Legenda o Tarzanovi

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)




Recenze: Legenda o Tarzanovi

Kinobox.cz
50%

Nejnovějšího Tarzana režíroval David Yates (Harry Potterové) a občas se v něm dočkáme něčeho působivého a zajímavého....Některé záběry jsou překrásné. Výprava je většinou monumentální. Občas se dočkáme nějakého vřelého lidského momentu, který funguje. Párkrát se zasmějeme při originálním vtípku.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Tarzan byl tolikrát zfilmován,že už jsem se na tuhle verzi ani netěšil. O to větší překvapení nastalo po shlédnutí filmu. David Yates nám totiž nabídl úplně jiný pohled na tohohle krále opic. Příběh je zajímavý,ale v některých momentech působil zbytečně temně a depresivně. Kamera pracovala dobře a vykouzlila pěkné obrazy. Digitální triky působily hodně povedeně,ale to jsem od Davida očekával. Herci,kteří byli vybráni do filmu patří mezi špičku a jejich výkony tomu odpovídají. Za mne spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Vizuálně určitě nejhezčí Tarzan, ale příběh celkem obyčejný a až na pár opravdu vydařených scén jsem spíše bojoval s tím, abych udržel pozornost. Snímek, který rozhodně neurazí a bude časem vhodný na vyplnění odpoledního víkendového vysílacího času na komerčních televizích, tak to vidím já.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Příběh Tarzana nás přivádí do období, kdy se vrací do Afriky. Po vizuální stránce je film naprostá pecka. Takto ztvárněný Tarzan tu snad ještě nebyl. CGI využito v celé své parádě. Christoph Waltz opět v záporné roli a opět nezklamal. Ale to je asi tak vše. Děj je značně vláčný, což je na dobrodružný příběh obrovská chyba. Každé dějství příběhu je také velmi natahovaný, takže dochází v určitých chvílích ke zkratkovitosti. A tak došlo k tomu, že dobrodružný příběh je v podstatě málo dobrodružný. Svými hláškami se to sice snaží zachránit alespoň humorem postava George Washingtona Williamse, je to však velice málo. Ale 3D je ohromující, to se musí nechat.


Dodatečné informace

Původní název:
The Legend of Tarzan (více)
  • USA Legenda o Tarzanovi
  • USA The Legend of Tarzan
  • USA Tarzan
Premiéra v ČR:
7. 7. 2016
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
180 mil. USD
Tržby:
356,74 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Legenda o Tarzanovi je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch