Ant-Man

76%
Ant-Man

Bývalý zloděj Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět.

Snímek společnosti Marvel Ant-Man, inspirovaný comicsovou postavou společnosti Marvel, která se na stránkách comicsů poprvé objevila v roce 1962, je pokračováním fenomenální řady celovečerních dobrodružství, která jsme již měli možnost sledovat ve filmech Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: První Avenger, Avengers, Iron Man 3, Thor: Temný svět, Captain America: Návrat prvního Avengera, Strážci Galaxie a snímku Avengers: Age of Ultron. (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Ant-man ač v naších končinách jeden z těch méně známých Avengeru dodal velmi povedený snímek o svém zrodu. Tvůrci to celé pojali jinak a moc to nepůsobí jako typický komiksový film. Je to spíše takový heist movie ve stylu Dannyho parťáku. Nechybí sympatičtí herci a velká porce humoru.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Ant-Man je ještě ze zlaté dílny Marvelu. čistá komiksovka, pořádně akční, plná digitální podívané. Má to spád a nápad je originální. Dnes Marvel tlačí na humornou stránku, což mu dle mého názoru vůbec nejde. Ant-Man je tak výborná podívaná ve své kategorii.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Začátek příběhu je otřepané téma lecjakého dramatu či rodinného filmu, takže nebýt výborné atmosféry, jisté nadsázky a hlavně úsměvného humoru, na zajímavosti to nijak neztrácí. Divácký zájem se rapidně zvedá v místě, když se začnou kout pikle záporákem silně připomínající známého Lex Luthora. Snímek prezentuje další kapitolu filmového seriálu z marvelovského vesmíru a kupodivu je první, která se od předchozích v určitých detailech odlišuje. Dějový boj dobra ze zlem je samozřejmě předvídatelný a není divu, neboť se opět jedná o film pojednávající zrod dalšího superhrdiny, který se prostě musí divákům patřičně představit. V jinakosti je především ten skutek, že se v některých konverzacích zmiňuje Avengers, S.H.I.L.D,, Iron-Man aka Tony Stark, Captain America a jediný, kdo tu přímo hostuje, je Sam Wilson alias Falcon. A co si budeme povídat, byl to dobrý tah. Snímek se také hlavně odlišuje už ve zmíněném humorném pojetí. Ano, děj je veden daleko více v komediálním tónu, než ve vážném dramatu, což se k onomu komiksu přibližuje daleko více. Závěrečné bitevní finále je však už takové, jaké je u takového filmu žádané. Prostě ohromující. Tímto je, svým způsobem. dokázáno, že na tvůrčí velikosti zase až tak moc nezáleží. Je toho však dosáhnuto plejádou okouzlujících herců i hereček, kteří společně poskytují zábavu ať se děje co se děje. Rodinná vřelost, lehčí dramatizace a samozřejmě akce. Ant-man je zkrátka jiný, než předchozí Iron Man či Captain America. Je daleko zábavnější právě z oné komediální stránky, aniž by to ztrácelo na své superhrdinské výjimečnosti. A protože se právě jedná o další díl filmové série, je potřeba nevynechat titulkovou a hlavně potitulkovou scénu, která opět přináší důležitou informaci na příště.


Dodatečné informace

Původní název:
Ant-Man (více)
  • USA Ant-Man
Premiéra v ČR:
16. 7. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
130 mil. USD
Tržby:
519,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ant-Man je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Ant-Man


Podobné


Powered byJustWatch