Cemetery Junction

69%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Když je na filmu vidět, že se jeho tvůrci s až křečovitou, i když třeba upřímnou snahou pokoušejí překonat sami sebe, většinou se paradoxně právě tomu vzdalují. Je to i případ Cemetery Junction. Gervaisův a Merchantův talent na cynický a skrz naskrz zlý humor tu ale funguje i mimo žánr komedie, což je zásadní. Samotný příběh o vzpouře slušńáka a zklidnění rebela je možná trochu jednoduchý, ale skýtá potřebné emoce. Proč ne. Přinejmenším je pozitivní, že si režisérské duo vychutnává možnost pomalého vyprávění a odmítá pouze na celovečerní stopáži uspokojovat fanoušky. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Anglické maloměsto 70-tých let a příběh 3 kámošů, kteří tady přežívají svůj život. Cítí, že by s ním měli něco zásadního udělat, ale chybí jim odvaha...Parádní "retro drama", které dost často hraje na komediální notu a tím působí hodně situací dost odlehčeně. Což je pro film jen dobře...V mini souboji s "podobným" An Education u mě o píď vyhrává snímek Rickyho Gervaise. Toho chlapa začínám mít čím dál radši...8/10
p.a.douch
p.a.douch
8 339 bodů
8
Život mladých troubů ve Východním Readingu na počátku 70-tých let. Práce, hospoda, rvačka, basa a tak stále dokola. Nebo ne? Snaha dostat se ze zajetých kolejí je, takže to snad vyjde. Felicity Jones před útokem na Hvězdu smrti je roztomilá, partička cápků taky ujde a Ricky Gervais (nejen jako herec, ale spoluscenárista a spolurežisér) perlí. No a hudba, ta skvěle sedí a je boží. Děkuji Netflixu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Tenhle film mě "dostal" svou přímočarostí, jak bez servítků vykresluje obyčejné obyvatele malého městečka Reading s předměstím, zvaným Cemetery Junction. Herci jsou opravdu přesvědčiví a scénář poctivý, nic neskrývající. Vlastně vidíme, že ti Britové jsou nám podobnější, než bychom si mohli myslet! Je to nejen pravdivé, ale i vtipné. A dobové hity 70. let tuto částečně komedii, ale nejen komedii, velice vhodně a příjemně doplňují.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Sice jsem v případě tohoto filmu, když jsem viděl jména tvůrců, čekal komedii, ovšem v tomto případě mi to ani tolik nevadilo, spíše naopak. Příjemné drama s pár vtipnými momenty, s výbornými a neokoukanými herci a především se skvělou dobovou atmosférou. Milé překvapení.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Vynikající komedie od skvělého komika Rickyho Gervaise, který se mimochodem ve filmu taky párkrát mihne. Pokud máte rádi jeho nevybíravý smysl pro humor a nevadí vám nějaké to sprosté slovo, tak se zaručeně pobavíte. Prosím, víc takových komedií.