Resident Evil: Afterlife 3D

55%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Velmi efektní Resident Evil. Krásná vizuální stránka, kterou narušuje ke konci až moc zpomalených scén. Dobrá hudba, krásné postapokalyptické prostředí, standardně dobrý výkon Milly Jovovich. Po nudném druhém a třetím dílu to konečně není jen Zombie řežba. Co se ale příběhu týče, je to taková "hlušší vloženka" bez cíle.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Alice s tváří Milly Jovovich vstoupila do dalšího dějství v boji proti společnosti Umbrella a nutno uznat, že úvodní dešťová scéna, právě ve spleti deštníků, je jako připomínka oč se jedná prostě efektně úžasná. Režisérské otěže si zpět převzal Paul W.S. Anderson a natočil snímek tentokrát již nově v obrazovém pojetí 3D. Co se týče námětu, s tím si už Paul W.S. Anderson, coby také scénárista této filmové série, moc práci nedal. Ono je to totiž v podstatě stejné, jako ve velkofilmu ´Vodní svět´ (1995). Alice se přidá ke skupince lidí chtíc se dostat do nějakého bezpečného místa pod názvem Arcadia. A samozřejmě se stále bije se všudypřítomnými nepřáteli. Nějakou hloubku příběhu není třeba hledat. Nic takového tu není. Tohle opět není o psychologii, ale jen a čistě o boji. Nakonec, ještě pořád je to zpracováno na základě videohry a toto jednoduché dějství by se jako hra dalo představit. Že se jedná o recyklaci všeho, co už bylo k vidění, by se právě vlivem toho ještě dalo pochopit. Akční tempo s pomalými záběry, které v akčním filmu proslavil hlavně John Woo, vytváří dokonalou vizuální akční zábavu v plné své jednoduchosti, která se dá prožít v celém svém spektru představivosti. Je to prostě jen filmová videohra, která plně vynikne právě ve svém 3D provedení. Zápletka děje je tedy ve své skromnosti krapet stáhnutá do pozadí v zájmu vizuálních efektů. Filmový stereotyp, ale ještě dá stále po divácké stránce popcornové užít.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Před shlédnutím nejnovějšího Resident Evil jsem někde slyšel, že liché díly jsou lepší. Afterlife tohle jenom potvrzuje, protože je zatím asi nejslabším dílem z celé série...4/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Takže se další blb inspiroval Matrixem ve scénách při vyhýbání se kulkám. Millu je třeba si vychutnat pomalu a se vší krásou a nikoliv naklonovanou hned v úvodu, to by se divák mohl i zalknout. Efektních scén zde bylo dostatek, ale to nehorázně se opakující zpomalování záběrů bylo postupem času už nudné a trapné. Hudební doprovod se mi v tomto filmu líbil. Děj by ušel, jen by se v něm nesměl předvádět program na digitální efekty a mohl se v klidu rozjet. Nechápu kde se vzal a odkud ten vysoký lamželezo. Poněkud opoměli vysvětlit jeho nástup na scénu. Taky zde měl málo prostoru aby se ukázal v plné parádě, protože s ním by to byla teprve řežba. Taky Vám připadaly některé mrtvoly v nápravní budově podobné upírům z Bladea 2?
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
2
Smutná prohra všech zúčastněných. Anderson se nechal zaslepit novou technologickou hračkou a zapomněl na vše ostatní, příběhem počínaje a pilíři předlohy konče. I herci jsou tentokrát extrémně nevýrazní, včetně stálice Milly a nováčka „utíkajícího z vězení“ Wentwortha Millera. Díky neustálým zpomalovačkám neskutečně utahaný akční film, který se tváří jako zombie Třístovka, ale k tomu postrádá vymazlenější vizuál, větší gradaci i lepší uchopení akčních scén. Ty jsou až obdivuhodně slabé a přestože nemám proti Andersonovým filmům zpravidla nic, tady tolikrát mine cíl, že to spíš vypadá na pokračování jeho neblaze proslulého Žoldáka (ženění s Millou dle všeho filmařům nesvědčí). Po solidní jedničce, použitelné dvojce a našlápnuté trojce ohromné zklamání. Nebýt solidních tržeb (3D vládne), byl by to smutný úkaz toho, kdy filmař zabil sérii, kterou kdysi sám úspěšně startoval.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
2.5
Tak takhle přesně vypadá naprosto zbytečné pokračování. Už předchozí díl byl na pováženou, ale tohle byla neuvěřitelně přehnaná slátanina. Hudba, na rozdíl od filmu ušla. Tohle úplně pohřbilo můj zájem shlédnout následující díl.
Toren
Toren
5 155 bodů
4
4/10. Na podobně retardovaném levelu jak dvojka. Ale snad ještě pitomější a ujetější. U některých smrtí jsem si říkal "počkat, to je ono?" - až tak nevýrazně se jich tvůrci zbavovali. A i ty odkazy na herní sérii už moc nepotěšili. Uvidíme, co přijde dál...
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Od super třetího dílu se posuneme o hodně níže na velmi špatný čtvrtý díl. Chris Redfield, asi nejznámější postava po Leonovi a nedostane žádný prostor a nakonec úplně zmizí i v dalších dílech. Příběh se uzavírá do věznice obklopené zombíky, obsazení není vůbec zajímavé a Milla společně s Ali Larter to zkrátke nedokázali utáhnout samy. záporák Wesker je asi taky jen do počtu, protože ani ten se nemohl nijak předvést.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
4
Po Avatarovi nejlépe vypadající film ve 3D. Bohužel, na rozdíl od Avatara není 3D používáno k vyprávění, ale celý film slouží jen k předvádění 3D. Subjektivně nejdelší a nejpomalejší akční film za poslední dekádu. Totálně videoherní absurditu scénáře ponechávám stranou, ta už tu celkovou tupost jen korunuje.
bidlobox
3 802 bodů
Tahle série jde zatím mimo mne. Nepomohla ani prezentace ve 3D s "plastickou" Millou Jovovich.