Strom života

73%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Zajímavý snímek, který mě sice vysál z emocí, ale jen tak na něj nezapomenu. Smrt mladého muže a skok zpět v čase, kdy nás provede celým svým životem.. snímek doplňuje znatelná náboženská vložka, ale také průlet historie naší planety od jejího vzniku. Hrané scény doplňují ty obrazotvorné. Pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Nejkrásnější filmařská zrůdnost, jakou jsem viděl. Obrazy nádherné, ale jejich smysl? Chtěl bych říct, že mi uniká. Ve skutečnosti mám ale ten drzý pocit, že jsem Strom života prokouknul v jeho vnitřní prázdnotě, která se jen snaží tvářit jako plnost a komplexnost. Proti Malickovi nic nemám a pár jeho filmů se mi líbilo, tohle je ale fakt naprosto primitivní báchorka, která se zbaběle staví za slovo "umění".
Fingon
16 886 bodů
6
English cinema Haydn, Viden, 20.7.2011. Po Novem svete a Tenke cervene linii se da rict, ze jsem si Malickuv styl oblibil a na Strom zivota se dost tesil. Bohuzel. Styl zustal stejne uzasny jako drive, prace kamery, vizualni slozka a predevsim hudebni podkres je uzasny (po Rheingoldu z Noveho sveta pro mne Malick objevil Lacrimosu 2 od dvorniho skladatele Kislowskeho, Preisnera). Bohuzel se nekde ztratil pribeh. To uz bych radsi pres dve hodiny koukal na stvoreni vesmiru a na dinosaury (heh, proc ho sakra nezakousl), ale story o tom, jak tri kluci vyrustaji na predmesti s lehce problemovym fotrem Pittem a jak na to Penn jako dospely vzpomina, me prilis nevzala. Skoda, snad to priste dopadne tak, aby k uzasnemu stylu zase pribyl i dobry pribeh. A ted Lacrimosa, Lacrimosa.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Strom života je dobrý a krásný film, a jeho vyznění i přes zcela zřetelnou krutost tohoto světa zůstává bezpečně na území pozitivní reflexe, na rozdíl od Trierovy záměrně podvratné Melancholie ze stejného roku. Z producentského hlediska je také dobré upozornit nato, že Malick měl k dispozici 32 milionů dolarů, zatímco již zmíněný Trier si musel vystačit s pouhými 8 miliony.
Riverdon
Riverdon
7 379 bodů
4.5
Tvrdé, výchovné, náboženské, melancholické, mix podobenství, toku života a přírodopisného filmu. Proboha, ale proč ten hlubokomyslný začátek a konec s obrazy a chorálovou hudbou. To bylo i na mě příliš.
jirka26
6 288 bodů
7
Další filosofický výlev pana filosofa.
Petrson
Petrson
4 164 bodů
7
Velmi klubový film, tak trochu americky pojatá obrazová koláž, s hlubokou vnitřní myšlenkou, obrazovým a střihovým experimentováním, plným "vážné" hudby např. od Brahmse, časovými skoky až ke zrození planety, stručně řečeno, pro bežného konzumenta málo pochopitelné. Teprve pro klubového diváka je to film k diskusi a rozdělí návštěvníky kina na dvě poloviny a to na sympatizanty, adoranty a spáče, ignoraty takového díla. Já zůstávnám někde mezi, jelikož hranné pasáže, epický děj, mě bavil, zaujal. Nevím proč, ale mám chu film srovnat s Melancholií a ta mě bavila více.
countcess_drella
3 910 bodů
8
Upřímně se jedná o naprosto nehodnotitelné dílo. Malick zde nechává promlouvat svoji filozofii a víru na maximální úrovni. Já jako divák, který křesťanem není, nejsem schopen a ochoten plně přijímat myšlenky, které se zde tvůrce snaží podat. Jelikož s nima v plném znění nesouhlasím. Nevyznávám žádnou ze světových vír, mám vlastní názor na Boha a spiritualismus. Tudíž film hodnotím pouze jak krásně natočený je. Velice rychle ubíhá a je zde použita překrásná hudba. Ale před sledováním doporučuju se pořádně připravit. Hlavně pokud nejste právě křesťané.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Dávám "opatrné" hodnocení, protože jsem si ani po několika dnech od shlédnutí ještě neujasnil, co přesně si mám vůbec o tomto filmu myslet. Utkvěla mi z něj ale řada obrazů, což je dobré znamení, že na mne každopádně "nějak" zapůsobil. A nemyslím tím nejen ty nádherné záběry vesmírů (kde se vzaly, tu se vzaly a byly zase pryč...) a jeden malý dinosauří incident, ale i ony "obyčejné" záběry zachycující vztahy matka - OTEC - syn(ové).
nikol125
nikol125
2 781 bodů
4
Film mě moc nezaujal. :/