Poslední vládce větru

45%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
M. Night Shyamalan se nejspíš rozhodl otestovat trpělivost svých věrných fanoušků,kteří s ním v posledních letech zažívají opravdu krušné chvíle. Na tomto snímku vše zlé začíná už od scénáře,který je příliš naivní a navíc je příběh podpořený mizernými speciálními efekty.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Pro mě stravitelné fantasy, které bylo natočeno hlavně pro mladší publikum. Nápadné prvky kolem Dalajlámy, snímek čerpá i z Pána prstenu, zejména ze Dvou věží. Herecké výkony vesměs průměrné, příběh zajímavý, ale ne zcela dobře uchopený. Efekty se mi líbily, ale je to zbytečně přebarvené, či vyumělkované. I když toto není úplně můj šálek kávy, tak jsem si film k vlastnímu překvapení docela užil.. 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Naprostý Shyamalanův pád. I za ty dvě hvězdy bych měl pocit přeceňování. Nudný, nezáživný a tuctový příběh naprosto bez čehokoli... Děsivý neúspěch.
lamps
lamps
15 156 bodů
3.5
Jeden z nejvtipnějších vysokorozpočtových blockbusterů - myšleno negativně. Občas to zachraňují relativně zmáklé efekty a pěkná Howardova hudba, ale po tak neobratně poslepovaném, nenápaditém a ve všech směrech tuctovém řemeslu je vlastně zázrak, že Shyamalan ještě dostal v Hollywoodu nějakou práci. Lépe by to možná natočil i Zdeněk Troška ve svých pohádkových začátcích, nic jiného než dražší a orientální verzi československé televizní pohádky mi to ostatně ani nepřipomínalo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Velmi povedený film. Efektů v rozumném množství, příběhově ucházející a dobře sledovatelné. Dost mě pobavil jakýsi tanec před vyvoláním ''elementu'' vody, vzduchu, ohně a země.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
meganudna rozpravka pre deti, ktora ma strasne otravovala svojim zameranim na najmensich capartov, ktory si to mozno vychutnaju a budu uneseni zaujimavym svetom, ale mna ta pololopatyckost miestami vytacala do nepricetnosti. najvacsou slabinou je jednoznacne scenar (shyamalanova praca), ktory nedava absolutne ziadny zmysel (dlhsia stopaz by urcite prospela), lebo skratkovitost bola odflaknuta. herci su pateticki az na par vynimiek a shyamalanova rezia je otrasna tiez. neviem co sa s nim od cias unbreakable stalo ale uz nezvlada zakladne reziserske postupy a nedokaze vybudovat ani trocha napatia... ako letny blockbuster to nestoji za nic, ale ak mate deti skuste im to pustit a mozna sa trocha pobavia....
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
6
Dobre vypadajici blbustka, ktera me ale celkem dobre bavila.
Toren
Toren
5 165 bodů
4
Tak tohle byl údajně ten největší odpad roku 2010? Tak to lidi nakoukávaj ročně asi málo filmů. Dyť jde o klasicky průměrný fantasy spektákl s přehrávajícím obsazením, solidním základním konceptem světa a několika pěknými obrázky. Jo, seriál je někde jinde a jo, mistra Shyamalana tady fakt nerozpoznáte... ale jsem opravdu zklamán. Po tom hejtu jsem čekal průser nevyčíslitelných rozměrů. A místo toho jsem dostal solidní výplach pro děcka.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Moc nechápu co je na tomhle filmu tak strašného. Jestli nějak neodpovídá předloze nebo fakt nevím. Já se docela bavil, Rodinná podívaná, zaměřená na nižší věkovou skupinu. Takže fakt nevím proč se to lidem tak moc nelíbilo, ale jako Fantazy dobrodružství to je prostě dobrý.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4
Opravdu na velkofilm velmi průměrné zpracování,...bohužel bez tajemství, zajímavé akce, či emocí...