Salt

62%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Dobře natočený, bohužel ale značně hloupý thriller, jemuž by buď slušelo víc akce, nebo značně přepsaný scénář. A sama Jolie je tu trestuhodně nevyužitá, nebo naopak přebytečná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Fakt těžko se věří ta schopnost Jolie každého na počkání takhle pokosit (z toho je jasně vidět, že ta role byla původně fakt psaná pro chlapa). Jinak fain snaha svézt se na té vlně agentských a špionážních filmů. 6/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Až moc nápadné úniky Angeliny a předvídatelný děj, ale konec trochu překvapil a ten zvrat byl velmi dobrý. V průběhu filmu se stále něco děje, takže není čas na nudu. Vcelku jde o povedené dílo.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
angelina "spiderman" jolie sa snazi co jej sily stacia ale tupy scenar je ako okova tahajuca cely film dole vodou. tolko nahod a zvratov to sa len tak nevidi a vystacilo by to i na 5 filmov. este stastie ze noyce sa pochlapil (az na ticheho americana, ma jeho filmy ubijaju nudou...) a cele to odsypa celkom svizne tak po cele si zacnete tukat az film skonci a dojde vam ze to bola totalna blbost.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Feministická verze seriálu 24 hodin. Solidní režii (hutně podpořenou dynamickou hudbou Jamese Newtona Howarda) podkopává scénář, který je typicky přeplácanou "wimmerovinou" (hrátky s historií, zvraty na každém rohu, přepálené nápady). Angelina Jolie je nicméně výborná a v současné době je jedinou herečkou, které lze na 100% věřit akční scény, ač se v nich dějí sebevětší hovadiny. Ve výsledku jde o svižnou naháněčku s debilní zápletkou, která má velmi světlé full contact momenty. Jack Bauer by si měl se Salt o čem povídat.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Bourne v sukni se jmenuje SALT!
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Jolie dobrý, ale jako ruska moc nevypadá. Evelyn Salt mohli hrát Olga Kurylenko nebo Mila Kunis. Ale hold sex-appeal je sex-Appeal. Akční scény se líbili, hlavně jízda na kamionu a závěrečná s uškrcením Lieva.
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Děkuji , podruhé nikoliv Scénář k Saltu nejspíš ležel někde v zaprášeném šuplíku hollywoodského studia pár desítek let, protože nejen tématem, ale i duchem spadá do dob nejtvrdší studené války a je paranoidnější než většina slavných propagandistických snímků té doby. Podle jeho autora se to v NATO a USA především jen hemží supertajnými ruskými agenty na nejvyšších místech včetně postu amerického prezidenta. Hlavní hrdinka je produktem ženské emancipace a gender hnutí do té míry, že se nejen vyrovná, ale i hravě předčí Jamese Bonda, takže pro ni není žádný problém zlikvidovat ochranku ruského i amerického prezidenta, dobít superstřežený bunkr, kam se má uchýlit americký prezident v případě jaderného konfliktu, a především dává na frak desítkám agentů nejrůznějšího ražení.Naprosto mimo mísu.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Pokud chcete o filmu přemýšlet nebo na něm dokonce hledat chyby, budete nadšení. Přenesení atmosféry studené války do nového tisíciletí mě vážně pobavilo. A nahrazovat světové státníky dvojníky jakbysmet. Chcete-li odpočívat u akčního, téměř až sci-fi snímku a nechat brouzdat své myšlenky kdekoli je vám to příjemné, budete také nadšení, protože přesně proto byl asi tento film natočen. Takže ať tak nebo tak, všichni budou nadšení.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
7.5
Nebýt Angeliny Jolie, tak bych se na tento film nikdy nepodívala. A úplné zklamání to pro mne nebylo, ale viděla jsem i lepší filmy.