Salt

62%
Salt
Plakát traileru

Evelyn Salt (Angelina Jolie) je agentkou CIA, která složila přísahu služby, cti a vlasti. Když je přeběhlíkem obviněna, že je ruskou prozatímní nečinnou špiónkou, Salt uteče, aby očistila své jméno a jednou provždy dokázala, že je vlastenka. Za použití všech svých schopností a roků zkušeností jako tajná agentka se musí vyhnout zajetí a ochránit svého manžela, jinak nejmocnější světové síly vymažou jakoukoli stopu o její existenci.




Recenze: Salt

Kinobox.cz
60%

Přepisování je znát – scénář je ohromnou patlaninou stylů a nápadů, která postrádá pevnou dramaturgii. Jolie je každopádně vynikající. V současném Hollywood je dost možná jedinou ženou, která může v akčních scénách předvádět prakticky cokoli a nevypadá u toho směšně.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Dobře natočený, bohužel ale značně hloupý thriller, jemuž by buď slušelo víc akce, nebo značně přepsaný scénář. A sama Jolie je tu trestuhodně nevyužitá, nebo naopak přebytečná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Fakt těžko se věří ta schopnost Jolie každého na počkání takhle pokosit (z toho je jasně vidět, že ta role byla původně fakt psaná pro chlapa). Jinak fain snaha svézt se na té vlně agentských a špionážních filmů. 6/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Až moc nápadné úniky Angeliny a předvídatelný děj, ale konec trochu překvapil a ten zvrat byl velmi dobrý. V průběhu filmu se stále něco děje, takže není čas na nudu. Vcelku jde o povedené dílo.

Dodatečné informace

Původní název:
Salt (více)
  • USA Salt
Premiéra v ČR:
12. 8. 2010
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
293,33 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Salt je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch