Legenda o sovích strážcích

68%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Mohla to být skvělá epická fantasy, která tady už dlouho nebyla. Navíc obohacena o neskutečně živou animaci, která místy vyrazovala dech. Boužel to by film nesměl příliš často sklouzávat do humorných až dětsky vtipných pasáží, které se tady prostě vůbec nehodily. Velká škoda a memento, že i Snyder umí šlápnout vedle. 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Nemohu si pomoci, ale udělat ze sov vojáčky a nechat tahle něžná a důstojná zvířata mlátit se hlava nehlava, to mi přišlo hodně přitažené za vlasy. A přitom animace je skutečně nádherná, výprava a hlavně hudba mě úplně pohltila a i přes mírnou absenci humoru jsem se cítil v sovím světě od začátku jako doma. Ale posledních dvacet minut mě dost zklamalo, a byť byly natočeny stejně působivě a efektně jako zbytek filmu, celkový obraz příběhu založeného především na skvěle vymyšlených sovích tradicích a bájích se mi nenávratně narušil. I tak ale palec nahoru, protože od Snydera bych takhle příjemnou a přístupnou podívanou asi nikdy nečekal..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Myslel jsem že půjde o nudný animák a opak byl pravdou. Příběh je dobře promyšlený a solidní. Animace dokonalá a celkem jde o zábavný a zralejší film.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
byt male dieta asi dostanem orgazmus... normalna dlzka, epicke snyderovske spomalovacky a pan prstenovsky heroizmus hlavnych hrdinov! ako dospelaka ma miatla urcita neprehladnost (kazda sova, az na par vynimok vyzera rovnako a tazko zapamatovatelne mena tiez prilis nepomahaju), dost ma srala nevyrazna hudba (uprostred filmu dokonca zaznie i nejaka pop odrhovacka, co ma totalne vytrhlo z atmosfery filmu) a celkova zabudnutelnost sovych strazcov...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5.5
Snyderova těžká prohra. Zatímco ve všech předchozích filmech působil jako sebejistý filmař, tady si evidentně neví rady. Točí film pro děti, animák pro dospělé, nebo epickou fantasy pro všechny? Temné momenty střídá rodinná pohoda, dějově to skáče zbytečně rychle (létat a bojovat se tu každý učí mrknutím oka) a Snyderovy zpomalovačky tentokrát čistě otravují. Výsledkem je stylistický bordel, který má naprosto ohromující animaci (Oscar?), několik silných momentů a náhodné přepínání z módu "adult" do módu "Disney". Pokud existuje nějaká unrated verze, sem s ní! V téhle podobě jde o nepodařený filmařský experiment. Zasloužený propadák.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Krásná a opravdu povedená animace ptáků a celého filmu je přinejmenším netuctová a vymyká se běžným spotřebním americkým animákům dnešních časů. V příběhu samotném vidím značnou inspiraci Jonathan Livingston Rackem (1973), jehož hloubky a kvalit zdaleka nedosahuje a to vůbec nemluvím o geniální stejnojmenné knižní předloze. Celkově jde rozhodně o dílko, které vyniká svou originalitou a netradičností nad běžnou masovou animovanou produkci a má takový jemný nádech temnosti pohádek bratří Grimmů, které by mohlo být víc, ale to by asi producenti nezkousli.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
film pro dětské diváky, na který se mohou občas zadívat i rodiče. Skvělá animace.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Animák těžící z momentální popularity sov nastartované zřejmě Potterovic Hedvikou. Dvě grupy sov svádějí lítý boj, úplně jsem nepochopila o co - asi o ovládnutí soví rasy, nebo tak něco. A do toho zrada jedné sovy, zašlá sláva jiné sovy, bratrské sváry dvou mladých sov a spousta dalších obvyklých zápletek. Ale moc se mi líbilo, jak byl zanimovaný let sov ve vzduchu, to tedy byla fakt paráda.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Pokud chcete vysvětlit dětem, jak se rodí nacismus, pokud vaše děti mají rádi "drsné a husté filmy" a pokud jste fanouškem kvalitní animace, pak jděte na film, kde i starší diváci budou s napětím sledovat bojové scény. Určitě je to film pro děti nejméně od osmi, devíti let a výše, nečekejte Nema, nebo Shreka. Slabinou je scénář, ať už to bylo myšleno pro jakoukoliv věkovou skupinu a nesmysly, jako např. myši, které pojídají "zázračné" kameny pro netopýry a puštíky. Alchymista by byl asi potěšen, i když by nevěděl, co se vlastně stalo. No a když je potřeba požár lesa, tak na principu deus ex machina se děj často posune, nejen v tomto případě..
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Nakonec jsem se uchýlil ke čtyřem, protože i když mi fantasy příběh nic moc neřekl, tak vizuálně to bylo pro žánr "animovaný" zvládnuto naprosto perfektně..