Gulliverovy cesty

54%
Gulliverovy cesty
Plakát traileru

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí a tak mu nezbývá nic jiného než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal.

Gulliver v podání Jacka Blacka je díky jeho nezaměnitelnému humoru, energii a neuvěřitelným příhodám velmi sympatická a až dětská postava. “Jack je středobodem filmu,” říká o výkonu hlavního protagonisty režisér Rob Letterman (Příběh žraloka, Monstra vs. Vetřelci). Zároveň dodává: „Gulliverovy cesty jsou především o postavách, vztazích a silných emocích. Efekty a 3D jsou “jen” třešničkou na dortu.” Zajímavostí je, že na vizuálních efektech filmu pracovala mimo jiné společnost WETA Digital, která je držitelem Oscarů za přelomovou práci na filmech Avatar, Pán prstenů a King Kong a svět Liliputánů vytvořil filmový architekt Gavin Bocquet, který se podílel na filmech Star Wars– epizody I -III.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Povedená rodinná komedie,která občas dokáže i slušně pobavit. Obsazení je velmi slušné a hlavně Jack Black v hlavní roli mne potěšil. Jako herce ho mám velmi rád a i zde mne nezklamal. Knižní předlohu jsem nečetl,tak nevím zda je to dobře,nebo špatně. Jestli bych hodnotil méně,nebo naopak lépe.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Padesát procent hodnocení padá na výkon Jacka Blacka - dle mého špičkového komediálního herce se zjevným muzikantským talentem (např. Blues Brothers, Škola rocku), který svou příležitost využil a filmu dodal originalitu. Další "inovace" kontraproduktivní až rušivé.
  • Skvělá triková práce.
sabule
14 227 bodů
2.5
Možná,kdyby hlavní roli hrál jiný herec byl by film o něco lepší,takhle je spíš průměrný.

Dodatečné informace

Původní název:
Gulliver's Travels (více)
  • Austrálie Gulliverovy cesty
  • Austrálie Gulliver's Travels
Premiéra v ČR:
20. 1. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Austrálie, Velká Británie, USA
Rozpočet:
112 mil. USD
Tržby:
237,38 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Gulliverovy cesty je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch