Odpočítávání

72%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Film stojí za to sledovat hlavně kvůli Samuelovi L. Jacksonovi.. ten je v roli sadistického vyšetřovatelé skvělý. Jinak jde o teroristicko-mučitelský film s ničím výjimečnou zápletkou. Zajímavý otevřený závěr ale divákovi monotónní tempo filmu také moc nevynahradí. 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Amerika a terorismus zase trošku jinak...Určitě zajímavý pohled na získávání informací tajných služeb, který působí až nechutně skutečně. Ale bez těch skvělých herců (tradičně Jackson a hlavně čím dál u mě oblíbenější Sheen) by to hodnocení bylo asi trošku nižší...Ti tomu totiž dodávají neskutečné emoce.. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Komorní pecka s výbornými hráči v čele se Samuelem L. Jacksonem, který tuhle hru dokonale ovládl. Pozadu ovšem samozřejmě nezůstává ani Carrie Anne Moss a především Michael Sheen. tenhle film ve vás jen tak neprojde, budete se nad ním muset zamyslet a možná dostanete odpovědi, které s evám třeba vůbec nebudou líbit. Hodně odvážné a tleskám.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Tak Samuel se mi svým chováním v tomto filmu pěkně zprotivil a věřte že jsem fandil tomu atentátníkovi. Solidní film.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Film, který dokonale prověřuje naše vlastní svědomí. Byli bychom ochotní podobných činů, kdybychom mohli zabránit tragédii? Kde končí hranice a jakým způsobem bojovat s nepřítelem, který na slušnost dávno rezignoval? Správně položené otázky v syrovém podání, které se rozhodně nebude každému líbit. Samuel L. Jackson sympaticky "lidsky krutý", Michael Sheen fenomenálně nejednoznačný. Nejsem fanda mučení, ale ani idealista. Kdo má problém s tím, o čem film vypráví, má problém s realitou. Válka je zkrátka špinavá hra.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
První čtvrtinu filmu jsem si říkal kam to zase Samuel šlápnul, film mi připadal celek podřadně. Potom se to ale rozjede neskutečným způsobem. Role pro Jacksona jako vyšitá. Celkově jednoduchý ale hodně poutavě natočený. A ten konec - mazec. 77%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Lidé nemají hranice. To neni nic novýho... většina lidí by pro něco zabíjelo, at už to jsou peníze,rodina,přátelé atd... ale je smutné, jak nám příjde víc hnusný, když někdo mučí teroristu, než když někdo zabije 54 lidí v obchoďáku. Je to prostě něco jiného vidět někoho umírat na vlastní oči, než když někde bouchne bomba. Upřímě mi bylo toho teroristy líto a řikal jsem si, jaký to jsou zmrdi, když mučej takovíhleho člověka a můžou zajít tak daleko. Ale v tu chvíli by to udělal snad každej.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
5
Absolutně nechápu jak zrovna tenhle film může mít tak dobrý hodnocení.. Naprosto předvídatelný a nudný. Bohužel tohle je ale žánr ve kterém právě tyhle atributy určují kvalitu filmu. Sledovat tohle do konce bylo utrpení.
  • Obsazení
  • Jednoduchosti děje neodpovídající délka stopáže
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Umění skloubit formu s obsahem tak, aby vznikl svižný film bez prázdných míst, ovšem napěchovaný podněty k přemýšlení, je dnes velmi vzácné. Útok na WTC byl jedním z nejgeniálnějších atentátů v historii a to především proto, že bezezbytku a na dlouhá léta splnil svůj účel - uvrhl Američany do desetiletí strachu a křečovité posedlosti. A tak začínáme sledovat agentku protiteroristické jednotky FBI, která je se svými kolegy povolána ke spolupráci na případu bombového vyděrače. Ten rozmístil do tří amerických měst nukleární bombu s časovačem a pak se dobrovolně nechal zatknout. Tento na první pohled prostý úkol ji odvádí od každodenní rutiny sledování lidí podezřelých jen tím, že se jmenují Ahmed a berou lekce létání či kupují hnojivo na zahrádku. Skupinka přijíždí na místo ve chvíli, kdy po 24 hodinách standardního a neúspěšného vojenského výslechu povolává armáda specialistu, jehož postupy se zčásti směle dají označit za středověké. Nadřízení alibisticky opouštějí bojiště přesně ve chvíli, kdy se dění dostává ke hraně zákona a tak začíná souboj dvou mužů a jedné ženy. Souboj o přízeň diváka, o vinu, odpovědnost a duši chcete-li. Na jedné straně terorista, který dobrovolně (a bezesporu po zásluze) podstupuje nepřetržitou řadu brutálního mučení, aby tak nejen pykal za své hříchy, ale i odhalil naše pokrytectví. Na druhé straně drsný specialista, který je ochotný udělat za nás všechny tu špinavou práci a dojít až tam, kam ho sami necháme. A na třetí straně schopná, přesto očividně naivní a začátečnická agentka, ztělesňující zde jakýsi "lidský faktor". Kam až lze zajít? Co je "normální"? Na co máme vůbec právo a jak se zachováme? A především jací vůbec jsme? To jsou otázky, na které hledá film odpovědi. Podle mě dost úspěšně. Pokračovat není nutné a hlavně žádoucí. Musíte to vidět a pohlédnout tak na sebe samé. Takže co: Jak byste se zachovali vy....?