Poznáš muže svých snů

64%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Standardní allenovka se vším, co k tomu patří, a bez ničeho navíc. Vlastně mě mrzí, že mě to mile překvapuje a nejsem z toho zklamaný, jako bych byl o pár filmů dozadu. Woody je každopádně velmi za zenitem, což mě mrzí. I ty lepší filmy z poslední doby (Půlnoc v Paříži) těží z banální vtíravosti, Tall Dark Stranger nemá ani ji.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Další vztahová pohodovka z Allenovy dílničky s opět parádním obsazením. Brolin po hromadě záporných rolí v téhle romantické komedii dost potěšil a jeho slabost pro Freidu Pinto jsem naprosto chápal....7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Film obsahuje celou řadu skvělých momentů i neuvěřitelných hlášek. Pobaví můj oblíbenec Anthony Hopkins, jehož stárnoucí seladon jednoduše nemá chybu. Scéna z klubu nebo večeře z jeho nastávající vyvolá v kině jistě bouřlivý smích. Hopkinsova sebeironie jen potvrzuje, že sir Anthony ze sebe rozhodně nic nedělá a umí se shodit, když však dojde na vážnější úroveň role je tradičně skvělý. Na romantickou linku zahraje spolehlivě Antonio Banderas, který sice ve filmu nemá příliš prostoru, ale je naprosto přirozený a scéna návštěvy opery dokazuje, že ve filmu dostal po hříchu málo prostoru. Pochvalu si opět zaslouží Josh Brolin, který už by si konečně měl získat uznání za to, že se dovedl vypracovat ve velkého (bez)charakterního herce. Naomi Watts už dlouho nemusí nic dokazovat a dovedu si představit, že právě její postava obsazená někým jiným by mohla film docela stáhnout dolů. Pro mě prakticky neznámá Gemma Jones (sérii o Harry Potterovi skutečně nesleduji) však ve filmu hraje noblesní alkoholičku a její průpovídky a předstíraný staropanenský úžas má obrovský komický potenciál.
Terabithian
297 bodů
6
Woody natáčí stále neúnavně… jen už trošku unavuje. Vysoký tmavý cizinec je o něco vážnější než ostatní allenovské vztahovky, s označením komedie bych byl opatrnější. Budiž Allenovi přičteno jako plus upozadění sebelásky – jeho jasně čitelné alter ego v podobě neurotické postavy chybí. Mám však nedobré tušení, že se nejvíce zhlédnul v postavě Heleny, která celý film otevírá. Je to přitom postava přecitlivělá, hysterická, sebestředná a bez smyslu pro humor. Snad Woody příštím filmem dokáže, že sám takový ještě není.