Percy Jackson: Zloděj blesku

65%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Prakticky kopie Columbusových Potterů. Možná i lepší. I tak ale dost průměrná podívaná. Spousta věcí nedává smysl a plácá se tu páté přes deváté. Naštěstí se ale pořád něco děje a herci jsou docela sympatičtí, i když nemají co hrát. Pokud se série zbaví Columbuse, mohla by se ale pořád slušně rozjet. 2 a 1/2 *..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Zábavný Hollywood pro celou rodinu, respektive spíš pro dospívající ratolesti, se kterými to dospělí mohou v klidu přežít. Mám rád antické pověsti a díky slušnému obsazení je to film, který mě v žádném případě neurážel. Hollywoodsky je to vycizelované, takže řemeslně se tomu nedá nic vytknout. OK.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Hravá, mainstreamová pubertální bejkovina, kterou si americké děti zamilují, jejich rodiče s radostí uvítají nový rodinný biják od režiséra nostalgického Home Alone, evropské děti se roztřídí na filmové vlastence a strojové konzumenty a my, velezkušení a všehoznalí uživatelé csfd, si už najdeme tu správnou polohu, ze které na tenhle vizuální i obsahový guláš optimálně nahlížet... Snad jsem ji našel, ale za tu dřinu to ani nestálo..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Dobrodružný příběh, který vykrádá nápad a lá Souboj Titánů. Vizuální stránka s akcí je rovnoměrně rozprostřena v dějové linii, což se během filmu každou chvíli něco děje a to si na filmech velmi cením. Není zde chvíle aby se divák začal nudit, žádné zbytečně dlouhé a nudné dialogy (to nesnáším).
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Po dlouhé době mě Chris Columbus opravdu bavil. Vysoko nasazené tempo a sympatický posun fantasy žánru směrem k road-movie udělal z Percyho Jacksona stravitelnější podívanou, než kterou byli první dva Potterové. Hrátky s řeckou mytologií mohou stejnou měrou bavit, jako naštvat (hodně záleží na vašem úhlu pohledu – zcela chápu, že to někdo to označí znásilnění bájí). Každopádně hlavní hrdina cool, situace řešené s nadhledem, stylová camea a vůbec mě ohromně bavila ta optika „klasického teenagera, který se zcela náhodou doví, že je polobůh“. Škoda menšího rozpočtu (což je vidět především na táboru pro polobohy, který vypadá, jak kdyby ho točili česi:))) a ne úplně povedená tripová sekvence. Ve výsledku ale Percy potěšil a doufám, že na dvojku dojde.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
2
Tohle Chris Columbus, režisér obou Sám doma a 2 dílů Harryho Pottera, nemohl snad myslet vážně. Totální teeneger slátanina kdy se Olympem stává Empire State Building a USA je staré Řecko. Jestli nevěříte kam až je dnešní hollywood schopen zajít, tak si to pusťte, ale riskujete újmu na zdraví. Přikláním se k názvu "holywoodská kurva" pro tento typ filmů, výstižné pojmenování.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Nejsem znalcem knižní předlohy a myslím, že i kdybych měl možnost se jim stát, tak bych nejspíše odmítnul. Ovšem v případě snímku jsem byl spokojenej. Nebudu zde pět žádné ódy na to, jak je to výborný film, protože není ani zdaleka, ale v daném žánru splňuje to, co splňovat a dětské publikum, pro které je tento film určen, rozhodně zaplesá. Bohužel v případě tohoto snímku se ta fanouškovská základna bude skládat dle mého jen z těch mladších, protože tento snímek nemá na to, aby zaujal i starší publikum tak, jak se to např. podařilo sérii Harry Potter, ale pár výjimek se určitě najde. Naštěstí pro film, já se řadím mezi tyto výjimky, ale v mém případě jde spíš o ujetost na filmové triky, kterých je zde mnoho. Dějová stránka, která je zde sice hloupoučká a míchá v sobě dohromady až moc velká sousta, ale přece jen jde s žánr fantasy, tak proč nad tím nějak bádat, vem to čert. Režie je rutinní, přece jen režíroval Columbus, tak se není čemu divit. Mé hodnocení je spíše něco mezi 3 a 4 *, ale pro tentokrát se přikláním ke 4 * a doufám v další pokračování, kterého by se mohl chopit Cuaron, jako v případě Potterovské série a povznést to někam výš, protože jak už jsem říkal, Columbus je až moc rutinní řemeslník, který do toho nedokáže dát nic navíc.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
Nevím, co si o tomhle filmu myslet. pointa není špatná, ale herecké nadšení není zrovna ideální. Jinak film, který se prostě museli natočit, ještě v době, kdy letěli filmy ala souboj titánů či cokoliv s božstvem. Neříkám ne, ale též bych to nemusela vidět víckrát za rok
kubas369
4 086 bodů
6
Amici se rozhodli, že z řecké mytologie vykuchají co se dá. Jedno podivání vás nezabije a místama vás to bude i docela bavit ale celkově je to pěkná blbost. Kupodivu celkový dojem je lepší než ze Souboje Titánů. Slabší 3*
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Pro milovníky knížky zklamání pro ty co ji nečetly na jedno zkouknutí ujde ale jinak nic moc.