Looper: nájemný zabiják

74%

Komentáře a recenze 60

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Kvalitní a poctivý Sci-fi snímek,který si zaslouží podporu už je za originalitu,kterou nabízí. Místy je to sice trochu přehnané a zbytečně zamotané,ale stále je to dostatečně zábavné a napínavé. Herecky navíc slušně odehrané a Willis zase jednou dokázal,že na to stále ještě má!
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Pěkně propletený příběh, i když od poloviny filmu, kdy se mladší verze dostala na farmu jsem odhadnul, jak film skončí.. raději se vždy pletu a jsem překvapený. více prostoru mohl dostat Bruce Willis a zraněním a změnou života mladší verze se mohl postupně měnit i on. Jinak originální a dobrý snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vidím především nevyužitý potenciál. Slabého režiséra, který nemá skutečné nápady a točí delší televizní pilot, takže se "zatím" neobtěžuje s gradací a profilováním postav (a těch pár slow-motion záběrů za nápady opravdu nepovažuju, stejně jako Levittovo brutálně nevhodné napodobování Willisova projevu za budování charakteru). Zdejší logika cestování časem mi navíc uniká. Kombinuje to časové paradoxy a vznik alternativních dimenzí podobně jako, přičemž si ty dvě teorie logicky odporují. Jenže tenhle film očividně míří jinam než k pobavení s vypnutým mozkem. Nakonec jen mírně nadprůměr a film, na který se brzo zapomene. A mě to hodně mrzí. Sci-fi ekvivalent Lawless, jen méně urážející nenápaditostí a schematičností.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Rian Johnson vystrkuje drápky. Tenhle snímek má skoro vše, co by měla moderní sci-fi mít (čert vem, že to je silná vykradačka Terminátora - o zábavu jde až v první řadě) a navrch přidává lahůdkové obsazení. Kdyby film pokračoval v tempu z prvni poloviny bylo by to možná i za 6 :), takhle ale počáteční nadšení rychle vyprchalo a zbyl "jen" výborný film. 8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Nápad je jistě originální, ale na můj vkus nese více otazníků, než by bylo zdrávo. Já beru myšlenku uklízečů, kterým jejich zaměstnavatel z budoucnosti pošle na přesně smluvený čas a místo nežádoucího k rychlé popravě, ale není to přece časová smyčka či jak to nazvat? Vždyť zavražděná oběť přece opět dospěje až do zmíněné budoucnosti a bude třeba ji znovu odklidit, nebo ne? Ale zpět k filmu. Ten je totiž opravdu zajímavě a vkusně natočený a byla by škoda, kdyby ho nějaké logické přešlapy měly potopit. Levitt zvládá hlavní úlohu s naprostým přehledem a o tátovi Willisovi není třeba diskutovat- vždy, když se objeví před kamerou, tak má film hned větší šťávu. Chyběli mi ale trochu výraznější záporáci- Daniels je se svým plnovousem sice fajn, ale má moc málo prostoru a ze scény odchází vlastně mimo scénu. Ale zase zaujala zápletka s malým chlapcem, kterého přišel z budoucna odstranit naštvaný chlápek (ne, není to Arnie). Prostě velmi slušné sci-fi, i když taková myšlenka se dala zpracovat i lepším způsobem.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Sci-Fi s dobře skloubeným příběhem a celkovou dobrou akcí.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Za málo peněz, hodně muziky. Johnson se nebál risknout svůj zajímavý nápad a vyplatil se. Maskéři odvedli skvělou práci, protože udělali Joseph Gordnona-Levitta na mladšího Willise. Oba herci hrají skvěle. Akční scény sice někdy nejsou nijak světoborné a scény na farmě se trochu táhnou, ale jako celek je film ucelený a je vidět, že si sním dali tvůrci práci.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
8
Za 30 milionů dolarů jsem dostal film, který překvapí a zaujme jako málo který blockbuster. Když má člověk nápad, pár dobrých herců a vizi, tak nepořebuje 200 mega, aby zaujmul. Looper je film, který doporučím každému. Je silný, má koule, je originalní a skoro nikdo o něm neví. Jsem zvědový, co provede Rian Johnson dokáže s penězi a osmými Star Wars.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Film, který zákonitě zklame každého, kdo čekal nový Počátek. Důležitější než cestování časem a sci-fi propriety je totiž osudový příběh jedné utahující se smyčky, ze které se hrdina hrozně moc chce vymanit (hodně mi to celé v dobrém slova smyslu připomínalo Carlitovu cestu). Motivace jednotlivých postav, to je oč tu běží. Díky dobře rozehraným kartám divák netuší, komu vlastně fandit, protože všichni hlavní aktéři mají dobrý důvod, proč by zrovna jejich budoucnost měla být ta důležitá. Mile oldschoolové, nekompromisní a hlavně sympaticky dramaticky prokreslené (Willisova "volba", jak situaci řešit, je opravdu silné kafe). Tichá pecka, která to nebude mít u diváků vůbec lehké, neboť není zdaleka tak vděčná, jak by člověk od filmu se zabijáky a cestování v čase očekával. O to silnější ale dokáže nabídnout zážitek.
avenis
avenis
8 137 bodů
9
Makačka na bednu... Mám ráda filmy, u kterých se musí myslet. Výborně zpracovaný motiv přesunu v čase a všech důsledků. Každý musí jednou umřít, ale zabít své staré já a pak 30 let čekat na to, až mě šoupnou do tunelu, abych se v minulosti odpráskla a uklidila... silný kafe i pro zabijáka. Pro filmového diváka vzrušující představa. Ale zabít dítě, protože z něj může vyrůst zrůda? V dnešní době, kdy čas od času vezme šílenec do ruky "trombón" a vystřílí nějakou základní školu ... docela kontroverzní část scénáře. (19.1.2013) Doplnění: Je to opravdu hodně krvavé a násilné, nic pro slabší nátury. Znovu dumám o tom vracení v čase a pořád mi to připadá trochu nedomyšlené. Jestliže by se dalo pohybovat v čase dozadu, pak by to zabíjení sebe sama muselo probíhat opakovaně, protože každý vrátí-li se "staré" já do minulosti a je-li odstraněno, to "mladé" já prožije svůj život až ke stáří. Vrátí se do miulosti a je tam opět jeho "mladé" já... Smyčka není uzavřena.