A-Team

72%
A-Team
Plakát traileru

Tihle čtyři chlapíci bývali vysoce kvalifikovanými a respektovanými členy elitní armádní jednotky. Byli obdivováni pro svůj mimořádný talent a schopnost zvládnout i ty nejtěžší mise, aniž by se u toho byť jen trochu zapotili. To platilo ovšem pouze do té doby, než byli nasazeni do přísně tajné mise, která byla připravena pouze k tomu, aby je dostala za mříže. A tam měli zůstat po zbytek života… Plukovník John 'Hannibal' Smith (Liam Neeson), poručík Templeton 'Hezoun' Peck (Bradley Cooper), seržant Bosco 'B.A.' Baracus (Quinton 'Rampage' Jackson) a kapitán H.M. 'Šílenec' Murdock (Sharlto Copley) jsou odsouzeni vojenským soudem a vsazeni do vězení s maximální ostrahou za zločin, který nespáchali. Válečným veteránům se ale podaří z vězení uprchnout a ukrýt se v podzemí Los Angeles. Stanou se z nich vyděděnci, psanci v zemi, kterou léta chránili a za kterou bojovali. Stále na útěku před "spravedlností" se z nich stávají žoldáci pomáhající lidem, kteří si jinou pomoc dovolit nemohou. Velkolepá akční komedie, plná honiček, vtípků, digitálních triků vychází z populárního seriálu z osmdesátých let The A-Team, jehož autorem byli Frank Lupo a Stephen J. Cannell.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
A-Team ve filmové podobě svou kvalitou zašlapal seriál do země. Nic Proti němu,ale k tomuto snímku se kvalitou vážně ani nepřibližuje. Film si ze seriálu bere jen to dobré a navíc k tomu přidal i svou vlastní tvář. Herci jsou do jednoho výborní. Hlavně Neeson a Cooper mne hodně bavily. Akce je výborná,hodně výbuchu a speciální efekty vydají dobře. Ostré hlášky,občas nějaký vtípek a hlavně správně "béčková" zápletka hodná seriálu. Naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Scénář nepřináší nic nového. speciální tým, komplot a zrada z vlastních řad. Za to je to ale pořádná čistokrevná místy přepálená akce. Výbuchy, tisíce kulek, létající tank, vzdušné souboje.. prostě vše, co si může fanoušek akčních výplachů přát. Solidní podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Klasický seriál se mi vcelku líbil, a tak jsem byl zvědav na jeho zmodernizované převyprávění. A byl jsem vcelku nadšen. Vzniklo akční, efektové, komiksově laděné a značně rychlé dílo, které klasice ostudu určitě neudělá. Naopak, vznese mu poctu, jakou si rozhodně zaslouží. Rychlá dechberoucí jízda nenechá vydechnout. Akce střídá akci ve zběsilém tempu osvěžená humorem a hláškami, které jakoby všichni sypali z rukávu. Digitální efekty jsou povedené, ale toho se pomalu ani nedá všimnout. To tempo je opravdu zběsilé. Rychlá kamera, k tomu rychlý střih a divák s otevřenou pusou pomalu nestačí sledovat všechny ty události, které jsou k nezastavení. Popkornový zábavný akčňák pro skalní fanoušky seriálové klasiky, který neurazí a který po skončení příběhu nechá běžného diváka přikovaného k židli přemýšlející o tom, co to sakra bylo. Nabízí se otázka, jestli to tvůrci s efektama a s tempem krapet nepřehnali. Asi ano, ale pokud bude dílo viděno jako komiks, proč ne. Každopádně se jedná o složitý film s jednoduchým scénářem, který nedokáže zaujmout všechny, ale to už je takový úděl.

Dodatečné informace

Původní název:
The A-Team (více)
  • USA A-Team
  • USA The A-Team
  • USA El equipo A
Premiéra v ČR:
17. 6. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
177,24 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
A-Team je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch