X-Men: První třída

83%
X-Men: První třída

První třída se dějově vrací ještě před film X-Men Origins: Wolverine a odehrává se v polovině minulého století. V době, kdy mladý Charles Xavier (James McAvoy) a Erik Lensherr (Michael Fassbender) byli velmi blízcí přátelé a teprve odkrývali své jedinečné schopnosti. V době studené války, kdy společně s dalšími mutanty museli čelit největší hrozbě, jakou kdy zatím lidstvo poznalo. Proč se ale z nejlepších přátel stali nepřátelé na život a na smrt? Co předcházelo okamžiku, kdy se z Charlese stal Profesor X a z Erika Magneto? Válka mezi X-Meny a Bratrstvem začíná! (oficiální text distributora)

 




Recenze: X-Men: První třída

Kinobox.cz
85%

Vaughn překvapuje tím, že se nesnaží přijít s něčím novým, či osobitým. Místo toho navazuje na styl, jakým kdysi bodoval Singer. Někomu to může být málo. A pro někoho to bude ta nejideálnější možná cesta. Záleží jen na vás, ke komu se přidáte.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Mé oblíbené značky se chopil Matthew Vaughn a výsledek je prvotřídní. Nepotřeboval k tomu ani starou gardu,aby zabodoval. Představil nám naše oblíbence v jejich mládí a skvěle tak doplnil tohle X-Menovské universum. Inteligentní a skvěle obsazená komiksovka,která si zaslouží jen vysoká hodnocení.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Tento X-MEN mě opravdu bavil a to i bez Wolverina, který se tam jen na 3 vteřiny mihnul a řekl dvě slova. Efekty jsou podařené. Příběh o tom, jak se vlastně zrodila rivalita mezi Marnetem a profesorem X. Děj je propracovaný a má to smysl. Navíc jsem se dozvěděl, že s kubánskou krizi vlastně zavinili mutanti :) Dobrý film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Snímek by mohl mít i klyšojdní podtitul, jak to všechno vlastně začalo. Komiksový marvelovský vesmír na to myslel a tak dal vzniknout komiksovou řadu z dob dávno minulých, takže by bylo divné, kdyby tak neučinil i marvelovský vesmír filmový. Snímek nás nejdříve zavede do 40. let do prostředí koncentračního tábora, kde vyděšený chlapec projeví svou schopnost. Následující události tedy vezmou za své, čímž započne hlavní dějový základ. Poté se přeneseme do dob 60. let, kdy se stane to nejdůležitější. Proč se stali Profesor X a Magneto nepříteli, vlivem čehož se také dozvíme, proč je Profesor X na vozíku. Na svou dobu samozřejmě zuří studená válka, takže manipulace mezi USA a SSSR není vynecháno, kdy nechybí ani tzv. kubánská krize. Okrajové skutečné historické události jsou scenáristicky do světa plných mutantů s různými schopnostmi vyobrazeny a začleněny tak dobře, že by tomu snad i jeden uvěřil. Takováto přesvědčivost v kombinaci velkolepé akci s naprosto věrohodnými charaktery postav a emocionálně strhujících konfliktů slibuje vysokohodnotnou marvelovskou podívanou se vším všudy. Kombinace šedesátkového špionážního motivu, který dokonale podporuje dobový objektiv kamery, se superhrdinskou manšírou v rámci postav s puberťátským nadšením je taková dokonalost sebe sama, že se neznalý komiksové předlohy může v postavách i ztratit. Snímek zkrátka předčí očekávání a coby filmový komiks má položenou příčku hodně vysoko.


Dodatečné informace

Původní název:
X-Men: First Class (více)
  • USA X-Men: První třída
  • USA X-Men: First Class
  • USA X-Men: Elita
Premiéra v ČR:
2. 6. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
160 mil. USD
Tržby:
353,62 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
X-Men: První třída je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce X-Men: První třída


Podobné


Powered byJustWatch