Legie

47%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Velmi zvláštní soci,které ve všech ohledech působí neúplným dojmem. Místo příběhu je velmi dobré a vyprahlá poušť snímku celkem sluší. Efekty vypadají obstojně a rozhodně nepatří mezi nejhorší článek filmu. Paul Bettany se sice snaží,ale na tuto roli se příliš nehodí a já mu nevěřil ani slovo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Smysl postrádající hovadina bez logiky. Apokalyptický film bez Apokalypsy. Kopie Terminátora a všech zombie filmů, která se bere až moc vážně na to, abych jí mohl brát vážně já. Parazitický nesmyl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Solidní béčko, které ale přece jen slibovalo víc, než jen akční řežbu s řečmi o tom kdo a jak Ho umí potěšit.... Nový Terminátor se tedy nekoná, ikdyž anděl Michael v podání Paula Bettanyho je postavou, u které je možná trošku škoda, že vyšumí do zapomnění....4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Spotřební béčko, do kterého z nějakého záhadného důvodu upsal Paul Bettany a Dennis Quaid, kteří zažili rozhodně slavnější chvíle ve své kariéře, ale nájem se jaksi platit musí. Americká představa náboženského rozkolu, kde archanděl Gabriel a Michael předvádí souboje meče proti samopalům. Celé je to hodně hloupé a ujeté, ale na páteční půlnoc proč ne.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Začátek filmu sliboval divokou akční podívanou a opak byl pravdou. Očekával jsem tedy něco víc než mi bylo naservírováno. Pár dobrých akcí s perfektním vizuálem zde bylo ale převládaly zbytečně dlouhé a nudné dialogy. Děj mi nějak vyšuměl z hlavy.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
3.5
Podivný slepenec nedotažených nápadů a naivního přístupu k božské tématice. Ten film by si skoro zasloužil podrobnou teologickou analýzu – tolik očividných blbostí, které 100% trknou i Biblí nedotčeného, se na jednom místě jen tak nevidí. Pár obrázků je cool. Paul Bettany na to fyzičkou i chraplákem má. Zmrzlinový vůz si skoro zaslouží kultovní status mezi nejujetějšími filmovými scénami všech dob. Ale všechno ostatní je špatně. Dokonalý příklad filmu, kde se režisér utopil ve vlastní šťávě. Příště míň keců, míň ambicí zachránit svět, méně digitálních triků (babička na zdi je horký konkurent šíleného koně z Krvavého potoku Joela Schumachera) a více akce. V životě bych nevěřil, že se může souboj o lidstvo smrsknout v nudnou konverzačku na benzínové pumpě, jejíž logika se válí v kaluži krve a každý po ní spokojeně šlape (nemluvě o tom, že Dennis Quaid zřejmě bere drogy, neboť předvádí nejšílenější výkon své kariéry). A to by jeden řekl, že film s nasranými anděly nemůže dopadnout zle…
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Celková myšlenka tohoto snímku byla solidní, ale scénář je odfláknutý maximálním stylem. Film sází především na akci. Celkově tento tah není špatný, ale akce zde není nijak působivá (i když je zde pár zapamatovatelných scén), takže těžkej průměr, což je škoda. Představoval jsem si něco jiného, a po scénáristické stránce něco duchaplnějšího, takže zklamání a známější herecké osazenství to rozhodně nevytrhne.
Ombak_Penari
2 764 bodů
0
Tak neuvěřitelnou srágoru aby jeden pohledal. Nevím, jak nějakou chorou mysl vůbec mohlo napadnou něco takového uplácat! V tom "filmu" není dobře lautr vůbec nic.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
4
Podle trailerů vypadala Legie jako slušný trikový nářez, takže jsem byl přpravený přimhouřit očičko nad scénářem. Člověk přece nemůže mít všechno, že? Jenže ať jsem mhouřil, jak jsem mhouřil, po půlhodině jsem to vzdal a přiznal si, že nejsem tak plkuvzdorný jak jsem myslel. Tolik blbých řečí v jednom filmu jsem dlouho neslyšel a tak hloupý scénář... . Pokud jste se nechali zmást názvem filmu a čekáte hromadné bitky andělů s lidmi, tak si nechejte zajít chuť. Dočkáte se leda tak pár lidských posedlíků a hejna andělů v dáli. Posedlíci jsou vcelku nudní a v poklidu se nechávají odstřelovat. Jejich převaha pramení pouze z početní výhody a to jak se dostanou na scénu....no typičtí Američani. Pěšky ani do sklepa. Skorozávěrečná bitva Gejba s Majklem se nese spíš v duchu hospodských rvaček a troufám si říct, že Srstka s Jáklem by to zvládli i líp. Na (tentokrát doopravdy)závěr si vyslechnete ještě pár blbých řečí a máte to za sebou. Legie si hraje na velkofilm, ale je to jen velkohubá slátanina, kterou uchránil od horšího hodnocení jen Quaid a Bettany.
DHDV
DHDV
311 bodů
Paul Bettany jeden z nejlepších herců dnešní doby, který hraje i v divadelních hrách se upsal Béčku, co z toho vzniklo? Dle mého názoru velmi originální film. Film si de svou vlastní cestou, ve které využívá ověřené postupy a metody. Herecké výkony jsou úměrné kvalitě filmu a kvalita filmu je úměrná zkušenostem režiséra (bohužel jich nemá zrovna moc). Ale i přes mnohé nedostatky ze strany režiséra je tenhle film koukatelný, skvělý styling/kostýmy herců a určitý náznak filozofie filmu dodávají filmu trošku jiný rozměr, než mají klasické béčka. Při hodnocení záleží, jestli hodnotíte film i z jiného hlediska než jen podle ostatních… Pokud se jen okrajově zajímáte, jak to tehdy bylo (dle bible) tak možná film pochopíte jinak (nejsem věřící) … Co říct závěrem, film s velkým potenciálem, který možná bude doceněn později. Možná i brzo, až dokončí režisér svůj další film Priest (trailer už je venku) a ukáže divákům jeho filmové myšlení…Pro mě jedno z nejlepších/nejoriginálnější béček za poslední léta…