Zbav se svých miláčků

65%
Zbav se svých miláčků

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků.
Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců.(HBO Europe)




MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
4
Fuuu... asi mé nejrozporuplnější hodnocení. Kill Your Darlings je film přemrštělý pseudointelektuálními debatami o literatuře, filosofii a životě. Podobně jakožto bítníci. A miluji je. Jejich literatura je pro mne opravdu vším. Žel zpracování mi připadá mdlé. Už jen z toho důvodu, že nevystihuje charakter hnutí. Snaží se ho modernizovat. Jakože co dělá indie pop a elektro ve filmu o beat generation? To je džez a pivo, život, náklonnost ke všemu, co se hejbá, nespoutanost - to dělá z bítníků bítníky, to je rozděluje od pouhé young adult literatury, protože i přes všechno pseudofilosofické a intelektuální pozlátko má v sobě celá generace nějaké téma, život, inspiraci. Literatura a filmy pro teenagery v sobě nemá ani jedno. Bohužel téma počátku beat generation právě v sobě nic nemá. Je dlouhý, dobře řemeslně zpracovaný, ale prázdný.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
8
Caleb Carr, syn Luciena Carra, zažaloval tvůrce snímku. A já se mu nedivím, je-li pravdivý příběh takový, jaký jej vypráví on, a v jaký i já osobně věřím, zachovala bych se stejně. Odpoutám-li se však od tohoto evidentního zkreslení skutečností a film budu soudit jako film samotný, nemohu dát méně jak 80%.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
5.5
Pokud jste milovníci Allena Ginsberga, Jacka Kerouacka či Williama Burrougse, Daniela Radcliffa a intelektuálních debat těchto básníků, jistě budete nad míru spokojeni. Jestliže však čekáte od filmu víc a mírně teplá atmosféra během celého děje vám nepřináší to pravé uspokojení, radši si film ani nepouštějte. A to takový Liberace byl proti tomuto přímo horký, ale měl zajímavý scénář a výborné herecké výkony. Zde i přes notnou snahu zůstává Daniel Radcliffe pouze kudrnatým Harry Potterem s téměř stejnými hereckými výrazovými prostředky. A to je myslím velká škoda.

Dodatečné informace

Původní název:
Kill Your Darlings (více)
  • USA Zbav se svých miláčků
  • USA Kill Your Darlings
  • USA Zbav sa svojich miláčikov
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,03 mil. USD
Čeština:
Zbav se svých miláčků je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch