Kniha přežití

63%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Bratři Hughesovi při vší snaze natočit vizuálně zajímavý apokalyptický svět nějak zapomněli zapracovat i na scénáři, který vlastně neví čím chce být. Na to, že je Kniha Života akčním snímkem, tak zde akce skoro žádná není a na nějaké filozofování je film prostě příliš hloupý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Denzel je jako poutník šinoucí si to v zdevastovaném světě napříč celými Státy neuvěřitelně cool. Kdyby celý film jenom chodil a sem tam někoho sejmul svou mačetkou, vůbec by mi to nevadilo. Takhle se ale cítím podveden, protože místo postapokalyptického nářezu dostaneme větší než malou porci křesťanských keců (ikdyž zabalenou v sexy balení). Každopádně tohle mělo větší potenciál a stejně jako u Hillcoatovy Cesty jsem spokojen jen tak napůl. 6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Není to zas tak zlé, jak se občas povídá. Nápad je za milion, herci výborní a bratři na režisérské sesli umí jezdit s kamerou ve vztahu k akci takovým stylem, že oko diváka dostane čas od času erotickou masáž. O to víc ale zamrzí ohromná vypravěčská rozbředlost a autorská bezcílnost. Děj šlape mechanicky po předem vyznačené stezce, aniž by nějak rozvíjel povahu potenciálně zajímavého světa, veškerá špinavost se vytrácí ve stylovosti a vyznění zdaleka neposadí na prdel tak, jak by se vzhledem k budování mysteriózna kolem Denzelovy postavy a jejího poslání patřilo. V pohodě koukatelné, leč samoúčelné jak prase.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Tak nějak trochu pobožný film s nekonečnou cestou někam. Denzel budil dojem vyrovnaného kliďase. Role mu sedla. Bitky byly vcelku dobré ale dlouze se táhnoucí, trochu znuděný děj převládal. Opravdu žádný zázrak.
  • Obsazení hlavního hrdiny
  • Akce
  • Děj
  • Tempo
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
V případě tohoto snímku mě po jeho shlédnutí napadlo jediné. A to, že jde o naprosto nevyužitý potenciál. Námět samotný byl sice prostinký, ale myslím si, že se to dalo natočit mnohem lépe, působivěji a zajímavě a tedy, když byl snímek po dějové stránce téměř prázdný, tak tvůrci měli vsadit na akci. Akce zde sice nějaká je, ale její pomálu a všechna téměř v počátku filmu. Takže celkově jsem byl zklamán, protože tvůrci to absolutně nezvládli a přitom do snímku dokázali nalákat takové herecké ikony, jako Denzel Washington a nebo Gary Oldman. Škoda, chtělo to lepšího režiséra, který by se o sci-fi tohoto typu postaral lépe.
Pas
Pas
6 225 bodů
2
Kniha schémat Pár soubojů s nožem a jedna větší přestřelka akční epos neudělají. A co je horší, jedna podezřelá pointa a pár pokusů o existenciální dialogy už vůbec nestvoří drama. Kniha přežití se potácí odnikud nikam, herci se plouží přesně zasazeni do svých nepřekvapivých škatulek a všechno končí jedním velkým otazníkem nad tím, jestli je tohle myšleno vážně. S rozumným odstupem stále slabší rozhárané nic, které nad hranicí jedné hvězdy drží pár záblesků postapokalyptické atmosféry.
kubas369
4 086 bodů
8
Film, který mě překvapil. Do půlky naprostá bomba Washington jako posel boží? Proč ne a docela cool ale poté co se k němu přidá Mila to přeci jen začíná habrovat a i pár logických chyb a nesmyslů by se našlo.Přesto celkově jsem si tuhle cestu vychutnal náboženský podtext mi nevadí naopak mi připadá, že jinak k suchému příběhu dává víc štávy a jelikož jsem si film pustil jen tak z nudy a nadmíru mě pobavil a zaujal čtyři hvězdičky si to od mě zaslouží.
pantak
pantak
3 367 bodů
7
Postapokalyptický snímek příběhem pokulhává zato vynahrazuje akcí.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
7
Celkem slušný film.